Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έδωσε σήμερα απάντηση σχετικά με καταγγελίες των τελευταίων ημερών ότι δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας και οι τουαλέτες για ΑμεΑ στην Ακρόπολη.
Όπως είπε η υπουργός, όταν τοποθετήθηκε το 2020 ο ανελκυστήρας πλαγιάς ήταν προγραμματισμένος για 200 δρομολόγια. Σήμερα, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι τον χρησιμοποιούν καθημερινά για να ανέβουν στον Ιερό Βράχο.
«Ο ανελκυστήρας είναι μηχάνημα και ως μηχάνημα, από την υπερβολική χρήση, υφίσταται ζημίες. Είναι κλειστός για 2 εβδομάδες και θα παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, για να γίνουν επισκευές που θα εξασφαλίσουν την απόλυτη ασφάλεια αυτών που ανεβαίνουν με τον ανελκυστήρα. Είναι θέμα συντήρησης» είπε η υπουργός Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη Λίνα Μενδώνη, για να επισκευαστεί το αναβατόριο πλαγιάς χρειάζονται ανταλλακτικά από το εξωτερικό καθώς η ιταλική κατασκευάστρια εταιρία δεν μπόρεσε να τον αποκαταστήσει, λόγω της μεγάλης ζημιάς.
Επίσης, λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους επισκέπτες το υπουργείο μελετά την τοποθέτηση και δεύτερου ανελκυστήρα. «Ήδη συζητάμε την εγκατάσταση δεύτερου ανελκυστήρα, και μάλιστα μεγαλύτερων διαστάσεων» ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.