Παπαστεργίου για Τράπεζα Θεμάτων: Ήταν μία κυβερνοεπίθεση που αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, επρόκειτο για προσωρινή δυσλειτουργία, η οποία σχετιζόταν με τον κεντρικό μηχανισμό ταυτοποίησης και διαβαθμισμένης πρόσβασης των χρηστών
Πρόβλημα στη λειτουργία στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας παρουσιάστηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, επρόκειτο για προσωρινή δυσλειτουργία, η οποία σχετιζόταν με τον κεντρικό μηχανισμό ταυτοποίησης και διαβαθμισμένης πρόσβασης των χρηστών.
Ωστόσο, λίγο πριν από τις 8:00, η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας είχε αποκατασταθεί και η πρόσβαση στην πλατφόρμα πραγματοποιείτο κανονικά.
Όπως επισημαίνεται από πλευράς υπουργείου, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε κεντρικά, από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον το σύστημα λειτουργεί ομαλά.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ μετά το περιστατικό αναφέροντας πως «ήταν μία κυβερνοεπίθεση κυρίως στο υπουργείο Παιδείας η οποία αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από του ανθρώπους του gov.gr»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;