Από το καμπαναριό όπου σκαρφάλωσαν επιχείρησαν δύο νεαροί να «τρυπώσουν» σε ιερό ναό για να κλέψουν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν. Όταν όμως χτύπησε ο συναγερμός της εκκλησίας τράπηκαν σε φυγή.
Συνελήφθησαν ωστόσο από αστυνομικούς και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στη Γερακαρού, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο νεαροί (16 και 22 ετών) αφαίρεσαν αρχικά 67 ευρώ από παγκάρι παρεκκλησίου που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου. Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτά τα χρήματα, αφού στη συνέχεια σκαρφάλωσαν στο καμπαναριό της εκκλησίας. Μάλιστα, ο 22χρονος κατάφερε και εισήλθε στον κεντρικό ναό, αλλά στο άκουσμα του συναγερμού διέφυγε από το παράθυρο χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ ο ανήλικος συνεργός του είχε αποχωρήσει νωρίτερα.
Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή, κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού. Ο 22χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με ρητή δικάσιμο.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.