Μπάχαλο τα έκαναν χθες (28/11) στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας, οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ομόνοιας, στον αγώνα με τη Λέγκια Βαρσοβίας, που έγινε στα πλαίσια του Conference League.
Συγκεκριμένα, υποδέχθηκαν την αποστολή και τους οπαδούς της πολωνικής ομάδας με ένα τεράστιο πανό (κορεό) στο οποίο είχε γραφτεί: «17/1/1945: Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε στην Βαρσοβία».
Επίσης στην κερκίδα της Ομόνοιας ανέμιζαν όπως σε κάθε αγώνα σημαίες με σφυροδρέπανα, με τον Τσε Γκεβάρα, τον Μαρξ και άλλα κομμουνιστικά σύμβολα.
Το πανό της Ομόνοιας ενόχλησε τους Πολωνούς και τα ΜΜΕ της χώρας έδωσαν έκταση στα όσα συνέβησαν στη Λευκωσία, κατά την διάρκεια του αγώνα ο οποίος έληξε με ήττα της Ομόνοιας και νίκη της Λέγκια με 0-3.
Πολωνικές εφημερίδες ανέφεραν πως «οι Σοβιετικοί στρατιώτες μπήκαν στην πραγματικότητα στη Βαρσοβία και μετά από αρκετές ώρες μάχης, τα στρατεύματα του Γ’ Ράιχ αποχώρησαν. Αλλά τι είδους απελευθέρωση ήταν, αφού η σοβιετική κατοχή της Πολωνίας διήρκεσε για τις πολλές δεκαετίες;»
Ο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας Wisla, Jaroslaw Krolewski, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κρακοβίας, σε ανάρτηση του στο «Χ» απευθύνθηκε προς την υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού της Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου, γράφοντας: «Aγαπητή κυρία Μιχαηλίδου, παρακαλώ τηλεφωνήστε στην Ομόνοια και ζητήστε τους να σταματήσουν να ντροπιάζουν τους εαυτούς τους στις κερκίδες. Και αφού είστε υπεύθυνη για την εκπαίδευση, ίσως εργαστείτε στη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία. Σαφώς, δεν λειτουργεί από πλευράς σας και δεν ξέρετε τίποτα».
Οι κυπριακές ομάδες στην πλειοψηφία τους έχουν πολιτικό στίγμα με διαχωρισμό τους σε δεξιές και αριστερές. Δεν είναι ασύνηθες, στελέχη κομμάτων να είναι και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.
Η πολιτική αντιπαράθεση στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ανάγεται στο 1948, όταν λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, οι αριστεροί παίκτες αποχώρησαν, όταν η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας) απέστειλε στον ΣEΓAΣ, τηλεγράφημα, για τους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου με το οποίο ευχόταν, «όπως τερματισθεί η εθνοκτόνος ανταρσία». Όσοι αποχώρησαν από τον ΑΠΟΕΛ δημιούργησαν την Ομόνοια Λευκωσίας. Έκτοτε οι οπαδοί των Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ βρίσκονται στα μαχαίρια.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Με προνομιακές εκπτώσεις και αποκλειστικά οφέλη σε προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις συνδεσιμότητας, το MagentaONE Business της COSMOTE TELEKOM προσφέρει ουσιαστική αξία στις επιχειρήσεις.