Πανελλήνιες 2024: 17 καθηγητές διαφωνούν με την επίλυση θέματος στη Βιολογία - Ζητούν αναβαθμολόγηση των γραπτών
Aν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία
Αναστάτωση έχει προκληθεί στις οικογένειες των υποψηφίων των Πανελλαδικών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, ύστερα από τη διατύπωση ενστάσεων εκ μέρους 17 καθηγητών Βιολογίας.
Συγκεκριμένα, αν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1 της Βιολογίας, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία.
Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται την αφαίρεση 4 μονάδων από τα γραπτά των υποψηφίων, οπότε οι 17 εκπαιδευτικοί, που εντόπισαν το πρόβλημα, θεωρούν πως πρέπει να γίνει αναθεώρηση στην οδηγία που έχει σταλεί στα λύκεια και κατ’επέκταση αναβαθμολόγηση των γραπτών. Ο καθηγητής Βιολογίας κ. Δημήτρης Βερβερίδης, αξιολογεί ως «άδικη» την αφαίρεση των 4 μονάδων από τα γραπτά των μαθητών, οι οποίοι έχουν επιλέξει τον δεύτερο τρόπο επίλυσης του θέματος Δ1.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.