Το ΕΚΠΑ αναδείχθηκε κορυφαίο πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Το ΕΚΠΑ αναδείχθηκε κορυφαίο πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Σε πολύ τιμητική θέση βρίσκεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις σχετικές λίστες αξιολόγησης χιλιάδων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο

ekpa
Νούμερο 1 πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο, στη θέση 89 στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και στην 16η θέση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, είναι μερικές από τις σημαντικές διακρίσεις του ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα από 4 έγκυρες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, στις οποίες αξιολογήθηκαν χιλιάδες πανεπιστήμια, με το ΕΚΠΑ να ξεχωρίζει στις πρώτες θέσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας για τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο είναι «η σκληρή δουλειά όλου του επιστημονικού προσωπικού, χάρη σε αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και χάρη σε αυτό το πανεπιστήμιό μας συνέχεια ανεβαίνει και πρωτοπορεί».


Συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Συνεργασίες του ΕΚΠΑ με τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Σορβόννης δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο. Έχουν ήδη υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με τα κορυφαία πανεπιστήμια, που περιλαμβάνουν ανταλλαγές φοιτητών, κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

Το ΕΚΠΑ χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Η ενίσχυση στο προσωπικό και στη χρηματοδότηση κρίνονται απαραίτητα από τους ιθύνοντες για να φτάσει σε ακόμη ψηλότερες κορυφές.



Ειδήσεις σήμερα:

Απαλλαγή για Δούρου, Καπάκη, Πορτοζούδη, Κολοκούρη προτείνει ο εισαγγελέας της δίκης για το Μάτι

«Βόμβα» από τον Γιώργο Τσίπρα: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο


Μητέρα και σύζυγος Ναβάλνι σε Πούτιν: Δώσε μας τη σορό του για να τον θάψουμε με αξιοπρέπεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης