ΕΚΠΑ: Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικτυακές εξετάσεις μετά το σαμποτάζ στον σέρβερ

ΕΚΠΑ: Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικτυακές εξετάσεις μετά το σαμποτάζ στον σέρβερ

Η συμμετοχή των φοιτητών είναι στο 100%, λένε καθηγητές του ΕΚΠΑ στo protothema.gr

ekpa
Κανονικά και με συμμετοχή στο 100% των φοιτητών διεξάγονται οι διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΚΠΑ μετά το σαμποτάζ της Δευτέρας. ενώ οι καταλήψεις συνεχίζονται στο 47% των Τμημάτων Σχολών πανελλαδικά.

Στην αυτοψία, που έκανε το protothema.gr στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, γνωστό ως κτίριο ‘Κλειδί’, του ΕΚΠΑ, διαπιστώθηκε πως οι διαδικτυακές εξετάσεις διεξάγονται ομαλά. Μοναδική «παραφωνία», τα συνθήματα των καταληψιών στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου.

ekpa-grafiti2
ekpa-grafiti


Κλείσιμο
Ύστερα από επικοινωνία με καθηγητές του ΕΚΠΑ, «δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων σε όλες τις Σχολές. Η συμμετοχή των φοιτητών είναι στο 100%. Το σαμποτάζ της περασμένης Δευτέρας (12/2) στο σέρβερ, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συμμετοχή των φοιτητών σε 6 μαθήματα από τα 200 συνολικά που δόθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα, καταγράφεται ως το μοναδικό μελανό σημείο».

Σε ό,τι αφορά την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση από το Σύλλογο Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής να απόσχουν από τις διαδικτυακές εξετάσεις, ζητώντας να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς όπως δηλώνουν «δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, και λειτουργούν εις βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων», δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από Καθηγητές του ΕΚΠΑ, με τους οποίους επικοινώνησε το protothema.gr.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «το ΕΚΠΑ είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο που ξεκίνησε εξετάσεις εξ αποστάσεως. Δεν επιβεβαιώνεται πληροφορία πως σταματούν οι εξετάσεις ενώ δεν προβλέπεται ότι θα προκύψει πρόβλημα στη διενέργεια εξετάσεων. Η διενέργειά τους έχει ομόφωνα αποφασιστεί από τη Σύγκλητο, προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική. Αν ένας Σύλλογος κάνει μία ανακοίνωση, αυτό δεν αφορά τη διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου, ούτε μπορεί να την επηρεάσει. Το πανεπιστήμιο έχει πάρει τις αποφάσεις του θεσμικά, οπότε δεν θα επηρεαστούν οι εξετάσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσεις για διαρκή αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα και συμμετοχής τους στην εξεταστική έχουν λάβει και Καθηγητές του Παντείου, όπως και Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Προτρέπουν δε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού να υιοθετήσει παρόμοιες δράσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ) προαναγγέλει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Καρδούλες, αγκαλιές αλλά και επεισόδια για την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων στη Βουλή - Δείτε φωτογραφίες

Πελάτισσα σε πλυντήριο αυτοκινήτων πέταξε λεμονάδα σε 18χρονη υπάλληλο και αυτή την «έλουσε» με νερό - Viral το βίντεο

Η μοναδική γυναίκα της ΕΚΑΜ: Εκεί υπηρετούσε ο πατέρας της που έπεσε στο καθήκον το 1997
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης