Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης η 77χρονη κατέληξε από εγκαύματα και η αδερφή της η οποία, κατά πληροφορίες έπασχε από ανίατη ασθεένεια, άφησε την τελευταία της πνοή από αναθυμιάσεις.΄
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες βρέθηκαν δίπλα σε ηλεκτρική θέρμαστρα ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική είχε προκληθεί φωτιά που είχε σβηστεί πριν να φτάσουν στο μοναστήρι οι πυροσβέστες το βράδυ της Πέμπτης.
Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με το tvstar.gr, δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες. Πιστοί που επισκέπτονται την Μονή ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους και έτσι ενημέρωσαν τον δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιών, Γιώργο Αραπίτσα.
Συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών ο δήμαρχος Αλιάρτου έφτασε στο μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού.
Οι πόρτες ήταν, μάλιστα, κλειδωμένες και κλήθηκε τεχνικός για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού όπου δυστυχώς βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι