Λούτσα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή στους δύο Τούρκους για το μακελειό

Λούτσα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή στους δύο Τούρκους για το μακελειό

Οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους - Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 28χρονου και τον συνέλαβαν στον Άγιο Δημήτριο

loutsa
Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία σε βάρος των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για το μακελειό στην Αρτέμιδα προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.


Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ανέλαβε να «σκανάρει» το σημείο της εκτέλεσης ο 28χρονος


Ένα ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι το σπίτι στο οποίο οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης τον 28χρονο Τούρκο ως έναν από τους δράστες του μακελειού της Λούτσας.

Ο συλληφθείς είχε νοικιάσει το διαμέρισμα της πολυκατοικίας επί της οδού Παπαζαχαρίου τα τελευταία χρόνια και, σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε μόνος του δηλώνοντας πως κάνει περιστασιακές δουλειές.

Ο 28χρονος είχε φροντίσει να κρατά χαμηλό προφίλ ώστε να μην κινεί υποψίες για τη δράση του και ελάχιστοι στη γειτονιά γνώριζαν λεπτομέρειες για τη ζωή του.

Ο ίδιος φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να «σκανάρει» το σημείο της εκτέλεσης λίγη ώρα πριν από το μακελειό όπως προέκυψε από μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Το στοιχείο που τον πρόδωσε

Το στοιχείο που τον πρόδωσε και οδήγησε τους Αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών στη σύλληψή του ήταν τα ρούχα και τα παπούτσια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου και είναι τα ίδια με αυτά που φορούσε την ημέρα της εκτέλεσης των έξι ομοεθνών του.

Στο σπίτι του οι Αστυνομικοί εντόπισαν και μια αυτοσχέδια, πλαστική συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης ενώ, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 28χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές για υποθέσεις όπλων και παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Ο 28χρονος φέρεται να ήταν σε άμεση επικοινωνία με τον 32χρονο συνεργό του, ο οποίος έχοντας κεντρικό ρόλο στη δολοφονία ανέλαβε να τον μεταφέρει στην οδό Αρίωνος.

Στη συνέχεια ο 32χρονος πήγε στο κρησφύγετο των θυμάτων και τους οδήγησε στην παγίδα θανάτου.

Κλείσιμο
Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει μέχρι στιγμής ποιος από τους δύο άνοιξε πυρ «γαζώνοντας» τους έξι Τούρκους ή αν το τρίτο άτομο που αναζητείται από την Αστυνομία πάτησε τη σκανδάλη και εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου.






Ειδήσεις σήμερα:

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντάει στον Δημήτρη Αλεξάνδρου – «Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο, κι ας λέει ότι με πήρε»


Γαλλικός… ιός ακύρωσε την επίσκεψη και το σόου Ερντογάν στην Γρανάδα


Δέκα «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής: Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε έσοδα, έξοδα, κάρτες και μετρητά


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης