Προβληματισμό εγείρουν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά bullying και άγριου ξυλοδαρμού που καταγράφονται στην κοινότητα των εφήβων. Νωπή παραμένει η μνήμη από την επίθεση στον σταθμό «Ειρήνη» σε βάρος 13χρονου, λίγο πριν τις 21.00, όταν άγνωστα άτομα, πιθανόν ανήλικοι, προσέγγισαν το αγόρι που ήταν μαζί με φίλους του και επιχείρησαν να το ληστέψουν. Ξεκίνησαν να το χτυπούν με κλωτσιές και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο.
«Εγώ εκείνη τη στιγμή πήγα να τρέξω μου τραβάει την κουκούλα πέφτω κάτω και αρχίζουν να με κλωτσάνε και να με βαράνε με σιδερογροθιές. Πήγα να προστατέψω το κεφάλι με κλωτσάει με σιδερογροθιά και έσπασα τα τρία δάχτυλα», λέει στην ΕΡΤ ο 13χρονος.
Ο αδελφικός του φίλος επιχείρησε να τον προστατέψει μπαίνοντας μπροστά, συνέχισαν όμως να τον χτυπούν.
«Με ξύλα και σίδερα στην πλάτη. Έχει κάνει στην πλάτη 16 ράμματα. Του το καρφώσανε το ξύλο και αυτός άρχισε να κλαίει. Ακόμα ήταν από πάνω και με προστάτευε», συνεχίζει ο 13χρονος.
Ο 13χρονος έμεινε λιπόθυμος στο έδαφος για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων.
«Δεν άκουγα τίποτα δεν έβλεπα. Πήγα να καταπιώ την γλώσσα μου. 14:08:25 Έτσι έχουν μάθει να βαράνε, δεν λυπούνται τίποτα», εξηγεί.
Σε Γυμνάσιο της Πάτρας 14χρονος επιτέθηκε σε 12χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο, ο οποίος, όπως περιγράφει η μητέρα του στην ΕΡΤ, κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια.
«Εμφανίζεται μπροστά του ξαφνικά χωρίς να έχουν ανταλλάξει κουβέντα ποτέ άσχημη, κάνει δυο κινήσεις πυγμαχίας. Ο μικρός επειδή του έχω ερμηνεύσει να μην δίνει σημασία πάει να φύγει, τον κλωτσάει και τον πετάει κάτω και σπάει τα δόντια του. Έγινε έξω από την τάξη το σκηνικό γιατί η δασκάλα μπαίνει μετά από 10-20 λεπτά στο μάθημα της και αυτό το έμαθα από τους μαθητές», είπε η μητέρα 12χρονου.
Κλείσιμο
Η μητέρα του ανήλικου έχει καταθέσει μήνυση στον διευθυντή του σχολείου και την δασκάλα ενώ έρευνα διενεργεί και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πάτρας.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.