Meteo: Επιμένουν τα ισχυρά μελτέμια - Οι οχτώ περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου σήμερα

Meteo: Επιμένουν τα ισχυρά μελτέμια - Οι οχτώ περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου σήμερα

Τα 89 χλμ/ώρα έφτασε η ταχύτητα των ανέμων στην Αράχωβα

thalassa
Ενισχυμένα μελτέμια επικράτησαν για ακόμα μία ημέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο την Κυριακή 13 Αυγούστου, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, οι ριπές του ανέμου στην Αράχωβα έφτασαν τα 89 χλμ/ώρα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 17:00 το απόγευμα:

anemi


Η πρόγνωση του meteo για τον καιρό της Δευτέρας 13 Αυγούστου

Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια. Ενισχυμένο θα είναι το μελτέμι στο Αιγαίο, με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ πολύ υψηλή αναμένεται η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στη Θράκη και τοπικά στην Αττική.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Υψηλή θα είναι κατά τόπους η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ στη Θράκη και σε τμήματα της Αττική θα είναι πολύ υψηλή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-35, στην Ήπειρο από 18 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν και εκεί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ντροπή της Κροατίας οι Bad Blue Boys, κρατήστε τους σε μια ελληνική φυλακή» γράφουν συμπατριώτες τους στα social media

Σεισμός στην Κρήτη: Στη ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Μύκονος: «Ξάφρισε» κοσμήματα αξίας €320.000 μέσα από δωμάτιο ξενοδοχείου - Τον «πρόδωσε» το κλεμμένο ρολόι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης