Βίντεο από τη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση Ισπανού τουρίστα:
Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.
Ο Ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία
Κλείσιμο
«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Έχει χάσει πολύ αίμα», μεταδίδει η ΕΡΤ στην Κρήτη, αναφέροντας ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.
Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.
Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων.
Κλειστά όλα τα φαράγγια στα Χανιά
Στο μεταξύ, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, είναι κλειστά για σήμερα, Κυριακή 13 Αυγούστου, όλα τα φαράγγιατης Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.