Δυο γυναίκες και ένας άνδρας εξαπάτησαν 40χρονο με το market pass

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας εξαπάτησαν 40χρονο με το market pass

Οι δράστες «άρπαξαν» 4.902 ευρώ από τον λογαριασμό του άνδρα

ilektroniki-apati
Λίγες ώρες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στην εξιχνίαση μιας απάτης με το πρόσχημα καταβολής του επιδόματος market pass σε βάρος ενός 40χρονου από την Κίσσαμο και να περάσουν χειροπέδες σε δυο γυναίκες στο Ηράκλειο και τη Σαλαμίνα, ενώ αναζητούν και έναν Ηρακλειώτη συνεργό τους.

Ο 40χρονος είχε καταγγείλει ότι το μεσημέρι της Πέμπτης επικοινώνησε τηλεφωνικά μ μαζί του ένας άγνωστος που του συστήθηκε ως λογιστής και είπε ότι δικαιούται το επίδομα. Στη συνέχεια, του έδωσε οδηγίες δήθεν για να παραλάβει το ποσό από το ΑΤΜ, αλλά έτσι απέκτησε πρόσβαση στην τραπεζική του κάρτα και έκανε δυο μεταφορές από τον λογαριασμό του, αφαιρώντας συνολικά 4.902 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Κισσάμου που ανέλαβαν την έρευνα, εξακρίβωσαν άμεσα ότι τα ποσά των 2.900 και 2001 ευρώ αντίστοιχα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς με δικαιούχους δύο Ελληνίδες, μια 53χρονη κάτοικο Σαλαμίνας και μία 28χρονη που κατοικεί στις Πατέλες Ηρακλείου. Και οι δυο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και Σαλαμίνας, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο "μαϊμού" λογιστής, ένας 26χρονος κάτοικος Ηρακλείου ο οποίος αναζητείται. Όλοι κατηγορούνται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα Φιλαδέλφεια: Απολογούνται σήμερα για τη δολοφονία του Μιχάλη οι τελευταίοι 35 χούλιγκαν

Στο ψυχιατρείο 33χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στην Κόρινθο

Στους 89 οι νεκροί από τις φωτιές στη Χαβάη - Έρευνα για λάθη στη διαχείριση της πύρινης λαίλαπας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης