Μπάρακ Ομπάμα: Ριζότο με γαρίδες και σφυρίδα αυγολέμονο - Αυτά ήταν τα πιάτα που του ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου

Μπάρακ Ομπάμα: Ριζότο με γαρίδες και σφυρίδα αυγολέμονο - Αυτά ήταν τα πιάτα που του ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποθέωσε την ελληνική κουζίνα

lazaroy_obama
Ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου ήταν αυτός που ανέλαβε να ετοιμάσει το γεύμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τη χώρα μας. Ο κ. Λαζάρου μίλησε στον ANT1 γι' αυτή του την εμπειρία και περιέγραψε όλα όσα είχε το μενού που γεύτηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση, και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο, το μεσημεριανό του γεύμα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ο Λευτέρης Λαζάρου συνέχισε περιγράφοντας το μενού που ετοίμασε για τον Μπάρακ Ομπάμα: «Ήταν ριζότο με κρόκο κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες και το γλυκό ήταν με φράουλες. Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χώσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα μας».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctjwax82z5c9)
Κλείσιμο

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε όσα του είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το γεύμα, λέγοντας: «Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη».

Ο κ. Λαζάρου ανέβασε στα social media μία φωτογραφία από την συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, την οποία συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα:  «Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου, @komninosmouflouzelis @theodorosmoisidis @hlektra9 @gerthymn».

Δείτε την ανάρτησή του:

Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής @barackobama, στο...

Posted by Lefteris Lazarou on Friday, June 23, 2023

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: 20 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κάλπες της Κυριακής

Εκλογές 2023: Με καλοκαιρινό σκηνικό θα πάμε στις κάλπες - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

«Θα σε σκοτώσω αν μιλήσεις» - Ο 50χρονος βίαζε τον 17χρονο, τον απειλούσε και κατέγραφε σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης