«Σαν άνθρωπος» περίμενε το δελφινάκι να το διασώσουν - Δείτε βίντεο

«Σαν άνθρωπος» περίμενε το δελφινάκι να το διασώσουν - Δείτε βίντεο

Ιστορίες συγκίνησης σε Κόρινθο και Κάλυμνο

delfini_324
Δύο περιστατικά διάσωσης δελφινιών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και συγκινούν. Το ένα εκτυλίχθηκε στην Κόρινθο και το άλλο στην Κάλυμνο, όμως κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι το αίσιο τέλος της μάχης που δόθηκε. 

Στην Κόρινθο, αισιοδοξία επικράτησε στην παραλία Καλάμια όπου εντοπίστηκε νεαρό δελφίνι που είχε χάσει τον προσανατολισμό του.

Κόρινθος: Στην παραλία Καλάμια το δελφίνι που έχει χάσει τον προσανατολισμό του


Παρά τις προσπάθειες των λουόμενων, τόσο στην παραλία Καλάμια, όσο και στην παραλία 5Φ νωρίτερα, να το μεταφέρουν στα βαθιά, εκείνο επέστρεφε στα ρηχά.

IMG_20230603_150448-850x638
IMG_20230603_150531-850x478
IMG_20230603_150740-850x478
Κλείσιμο


Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί του λιμεναρχείου Κορίνθου, καθώς και οι ναυαγοσώστες της παραλίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να το απομακρύνουν με ασφάλεια.

«Καθόταν σαν άνθρωπος»

Το δελφίνι στην Κάλυμνο μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό. Οι ψαράδες που σήκωσαν τα δίχτυα τους, δεν αδιαφόρησαν. Φρόντισαν να μην χαθεί χρόνος και το απελευθέρωσαν στη θάλασσα. 

Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι .Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα … Βίντεο : Στάθης Γεωργούλης - George Georgoulis ,...

Posted by Meteo Hellas on Friday, June 2, 2023


«Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα» το μικρό δελφίνι που πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Κάλυμνο.

Με μια πολύ γλυκιά ανάρτησή τους στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» οι ψαράδες φαίνεται να κρατούν στην αγκαλιά το μικρό δελφίνι και με προσοχή το απελευθερώνουν από τις πετονιές στις οποίες είχε τυλιχθεί.

Το δελφίνι κάθισε «ήρεμο», δέχτηκε την βοήθεια των φιλικών ψαράδων και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που περιέθαλψε το δελφίνι, μιλώντας στο kalymnos-news.gr, είπε ότι μετά την απελευθέρωσή του, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας το αλιευτικό και κάνοντας βουτιές και στροφές γύρω του, θέλοντας με το δικό του τρόπο να πει ευχαριστώ στους ανθρώπους που το απελευθέρωσαν.

Τα νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο

Σημειώνεται, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα νεκρά δελφίνια έχουν εντοπιστεί στο Αιγαίο, με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» να θεωρούν ότι η θανάτωση των δελφινιών προκλήθηκε ηθελημένα από αλληλεπιδράσεις με μεγάλα αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από την Τουρκία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, ο κ. Θόδωρος Τσιμπίδης δήλωσε στην ΕΡΤ: «Εμείς εδώ έχουμε κλείσει 25 χρόνια στο Ανατολικό Αιγαίο, δουλεύουμε πολύ κοντά στην οριογραμμή, άρα αυτό μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς και στο τι λέμε και στο τι κάνουμε. Άρα λοιπόν ό, τι λέμε το έχουμε τεκμηριώσει και τολμάμε να το δημοσιοποιήσουμε γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Ειδήσεις σήμερα:

44 κόμματα δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Νίκος Ζιάγκος: Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

Τα 120 λεπτά της έντασης μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο και το τεστ για τα ελληνοτουρκικά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης