Αθήνα: Ομόφωνα εγκρίθηκε πρόταση Μπακογιάννη για «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη»

Αθήνα: Ομόφωνα εγκρίθηκε πρόταση Μπακογιάννη για «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη»

Στον χώρο, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Πειραιώς, θα τοποθετηθεί και προτομή του μεγάλου συνθέτη

mikis_diathiki_art
Ένα πάρκο που θα φέρει το όνομά του και θα φιλοξενεί την προτομή του, αφιερώνει στον Μίκη Θεοδωράκη η Αθήνα ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Έπειτα από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση τη Δευτέρα, ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουτάδων, Πειραιώς και Ιεράς Οδού -κοντά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων- μετονομάζεται σε «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη».

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι για τη δημιουργία της προτομής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα τοποθετηθεί στο πάρκο, ο Δήμος Αθηναίων θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό.

«Το χρέος μας προς τον οικουμενικό και σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη και στην παρακαταθήκη του είναι τεράστιο και ανεξόφλητο. Η δική μας συμβολική απόδοση τιμής είναι μικρή και αυτονόητη, μπροστά στο φως και την αξία του. Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις του, είχε αναφέρει "σαν φύγω, η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο". Την Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του, αποζητούσε ήδη προτού φύγει. Αυτή θα εξακολουθεί να ατενίζει» , ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Οι αποφάσεις υλοποιούν τη δέσμευση που είχε αναλάβει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο μεγάλος συνθέτης έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή.

Τις συνεννοήσεις με την οικογένεια για τον τρόπο με τον οποίο η Αθήνα θα τιμούσε το πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη στην αθανασία, ανέλαβε προσωπικά ο δήμαρχος. Η οικογένεια συμφώνησε απολύτως με την επιλογή να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στο συγκεκριμένο πάρκο και τη δημιουργία προτομής που θα απεικονίζει τη μορφή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων, ήδη από πέρυσι, έδωσε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της πόλης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Εκλογές 2023: «Οδικός χάρτης» 68 ημερών για τις κάλπες και τις διερευνητικές

Πανελλαδικές 2023: Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά-μουσικά μαθήματα

Ιωάννινα: Την ενοχή του 28χρονου ποδοσφαιριστή που ασελγούσε σε 4χρονο πρότεινε ο εισαγγελέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης