Τα εκπαιδευτήρια Γείτονα «τύπωσαν» το δικό τους Πρώτο Θέμα

Τα εκπαιδευτήρια Γείτονα «τύπωσαν» το δικό τους Πρώτο Θέμα

Μαθητές και μαθήτριες της πρώτης τάξης του Λυκείου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου και παρακολούθησαν από κοντά τη λειτουργία του site και της εφημερίδας

mathites-8
Το δικό τους πρωτοσέλιδο έφτιαξαν 24 μαθητές και μαθήτριες από τα εκπαιδευτήρια Γείτονα, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πρώτου Θέματος.

Μαζί με τους καθηγητές τους, με μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς λειτουργεί μία εφημερίδα και ένα site, οι έφηβοι μαθητές της πρώτης Λυκείου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.
mathites-1
mathites-2

Μετά την υποδοχή τους στην είσοδο του κτιρίου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας. Πρώτος σταθμός ήταν τα γραφεία του «protothema.gr», όπου αρχισυντάκτες και συντάκτες του site, εξήγησαν στους μαθητές τον τρόπο λειτουργίας της μεγαλύτερης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της xώρας.

Κλείσιμο
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς γίνεται το ρεπορτάζ, πώς βρίσκουν οι συντάκτες τις ειδήσεις, αλλά και το πώς τις αναρτούν.
mathites-3
mathites-4

Στη συνέχεια οι μαθητές έγιναν οι ίδιοι δημοσιογράφοι. Υπό τις οδηγίες του creative director της εφημερίδας Γιάννη Κιοσόγλου, έφτιαξαν το δικό τους πρωτοσέλιδο.

Δείτε το πρωτοσέλιδο των μαθητών 
COVER_BARH

Χωρίστηκαν σε ομάδες, επέλεξαν ρεπορτάζ, και όρισαν αρχισυντάκτη. Η συντακτική ομάδα των μαθητών πρότεινε στον αρχισυντάκτη θέματα, εκείνος τα αξιολόγησε και επέλεξε τι θα μπει στο πρωτοσέλιδο. Αφού έγραψε η κάθε ομάδα ένα κείμενο περίπου 30 λέξεων και έβαλε τον τίτλο της επιλογής της, σε συνεργασία με την photo Department της εφημερίδας επέλεξαν φωτογραφίες. Μόλις ολοκλήρωσαν την διαδικασία, συζήτησαν με το Διευθυντή Σύνταξης, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο καθηγητής τους, την ιεράρχηση των θεμάτων για να επιλέξουν, ποιο θα γίνει πρώτο θέμα.
mathites-5
mathites-6

Αφού ολοκλήρωσαν την διαδικασία, το πρωτοσέλιδό τους… έφυγε για το τυπογραφείο.
IMG-3041
IMG-3045
IMG-3047


Οι μαθητές ενθουσιασμένοι από τη διαδικασία, πήραν μαζί τους το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, καθώς και ένα βιβλίο του Νίκου Καζαντζακη.
mathites-8
mathites-9


Ειδήσεις σήμερα:

Πούτιν: Πολύ δύσκολη η στιγμή για τη Ρωσία - Η Δύση έβγαλε «το τζίνι από το μπουκάλι» - Δείτε live

Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος - Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ, θα είναι παρών στη μάχη

Διαζύγιο για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης