Καιρός στην Αθήνα: Ο Κολυδάς τρολάρει καιρό - μετωρολόγους και ζωγραφίζει «δράκους στα σύννεφα»

Καιρός στην Αθήνα: Ο Κολυδάς τρολάρει καιρό - μετωρολόγους και ζωγραφίζει «δράκους στα σύννεφα»

Συνεχίζεται η διαφωνία των μετεωρολόγων - Τι γνωρίζουμε μέχρι και αυτή την ώρα

drakoi__2_
Συνεχίζεται η διαφωνία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ μετεωρολόγων με αφορμή τον χιονιά που ακόμη παραμένει άγνωστο εάν θα επηρεάσει την Αττική.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς έφτασε στο σημείο να ζωγραφίσει ακόμα και... δράκους στα σύννεφα.

Δείτε την ανάρτησή του 

Τι γνωρίζουμε μέχρι και αυτή την ώρα - Η διχογνωμία των μετεωρολόγων για τα χιόνια στην Αττική μέσα στο Σαββατοκύριακο

Με άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο που θα φτάσει στην Αττική έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου θα οδεύσουμε προς το Σαββατοκύριακο, όπου ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ριζικά με ισχυρές βροχοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και χιόνια

Κλείσιμο
Την κακοκαιρία που προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από το αργά το απόγευμα του Σαββάτου παρακολουθούν καθημερινά οι επιστήμονες - μετεωρολόγοι. Με τα έως τώρα δεδομένα, το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν από την Παρασκευή έχει μετατοπιστεί μέσα στις ημέρες του Σαββατοκύριακου με την πιο δύσκολη ημέρα - και για την Αττική - την Κυριακή.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Χριστίνα Ρήγου γνωστοποίησαν σήμερα το πρωί ότι υπάρχει σημαντική υποψηφιότητα τα βόρεια προάστια της Αττικής να δουν χιόνι την Κυριακή, υπογραμμίζοντας οτι είναι ακόμη πολύ νωρίς για ασφαλή πρόγνωση. Σίγουρα, ο υδράργυρος θα έχει υποχωρήσει αρκετά με το τσουχτερό κρύο να γίνεται αισθητό.

kairos-xioniastinathina



Βίντεο: Τι προβλέπει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq6yz03g4oeh)


Τι προβλέπει η Χριστίνα Ρήγου

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq6y58x3tert)


Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq6xx58suwm1)

Από το μεσημέρι του Σαββάτου - στο ξεκίνημα της κακοκαιρίας - οι βροχές και τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα ξεκινήσουν από τα βόρεια και γρήγορα θα επεκταθούν νοτιότερα. Ο κύριος όγκος όμως των φαινομένων θα αφορά στα ανατολικά και νότια με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά, επικίνδυνους βοριάδες, τσουχτερό κρύο και ισχυρό παγετό ιδίως προς τα βόρεια τμήματα όπου ο καιρός θα ανοίξει σχετικά γρήγορα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει και χιόνια σε νησιά του Αιγαίου. 

ΤΟ "ΠΟΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΜΕΡΟΣ 2°) Σε συνέχεια της πρώτης μας ανάλυσης πριν από λίγες...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, January 31, 2023


Σε γενικά πλαίσια, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να κυλήσει με χαμηλές θερμοκρασίες,  λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Αντικρούοντας τις προβλέψεις για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος σε χθεσινή του ανάρτηση γνωστοποίησε τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική. Όπως εκτιμάται, μόνο χιόνια δεν θα δούμε στην Αττική, αντιθέτως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου η θερμοκρασία δείχνει να ανεβαίνει, αγγίζοντας τοπικά έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

«Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η χθεσινή ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΜΟΥΦΑ ΟΛΚΗΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θα απογοητευτείτε οικτρά, όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας ορισμένες δηλώσεις ειδικών, αναμένετε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο.

Απογοητεύτηκα επίσης για άλλη μια φορά από διάφορες σελίδες του διαδικτύου που πήραν τη χθεσινή μου δήλωση που ανέφερα για την Αττική για «χιόνια στις βάρκες... στις ταβέρνες της Πεντέλης» και την έκαναν "χιόνια μέχρι τις βάρκες της Αττικής" προφανώς για να τραβήξουν κλικς. Όμως οι μεγάλες, έγκυρες και αξιοπρεπείς σελίδες ήταν σωστές, δεν έκανα κάτι τέτοιο. Και στην τελική, δεν είναι τυχαίο που κάποιες σελίδες βρίσκονται στην κορυφή τις επισκεψιμότητας και κάποιες άλλες ψάχνουν να παραποιήσουν τα λεγόμενα του κάθε Καλλιάνου για να τραβήξουν το ενδιαφέρον λόγω του ότι φυτοζωούν. Έχει καταντήσει γελοία πια αυτή η μέθοδος.

Λοιπόν, το πολύ πολύ να χιονίσει για λίγο την Παρασκευή στα πολύ ψηλά του όρους της Πεντέλης και στα ψηλά Πάρνηθας (από τα 600-700 μέτρα περίπου και υψηλότερα). Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν.

Ναι θα έχει κρύο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ τις επόμενες ημέρες στην Αττική, ναι θα πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επικρατήσει βαρυχειμωνιά. Και ειδικά τα μεσημέρια θα ανέβει κιόλας. Πχ, την Τετάρτη θα φτάσει στους 12°C, την Πέμπτη στους 15°C, την Παρασκευή στους 14-15°C και το Σάββατο στους 15°C.

Τη νέα εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού αλλά ακόμη είναι πολύ μακριά για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Και αν πάλι κάποιες σελίδες βγάλουν τίτλους βροντερούς, μην ανοίξετε τα άρθρα. Θα εκτεθούν για άλλη μια φορά στην προσπάθεια τους να τραβήξουν κλικς.

Ξέρετε, αποδεικνύεται αυτό για το οποίο μάχομαι και φωνάζω από παλιά, ότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και ενίοτε κατακεραυνώνει όσους σπεύδουν να βγάλουν από νωρίς συμπεράσματα».

ΜΟΥΦΑ ΟΛΚΗΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Θα απογοητευτείτε οικτρά, όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας...

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Tuesday, January 31, 2023

Ο Γιάννης Καλλιάνος δεν έχει προβεί σε νέα πρόγνωση του καιρού σήμερα, με νεότερα στοιχεία για τον καιρό της Κυριακής. 

Χιόνισε το πρωί σε Πάρνηθα και Πεντέλη


Χειμώνα θυμίζει ο καιρός σήμερα στα ορεινά του νομού Αττικής, καθώς τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Πεντέλη και Πάρνηθα, νωρίς το πρωί.

638
Φωτογραφία από live camera στο καταφύγιο Μπάφι



Τσατραφύλλιας: Κρύο τις επόμενες δύο εβδομάδες

Σημειώνεται ότι και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει πως τις επόμενες δύο εβδομάδες ο καιρός θα είναι κρύος ενώ τα χιόνια θα εμφανιστούν σε υψηλά υψόμετρα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Καλήμερα σε όλους και καλό μήνα!Οπλιστείτε με υπομονή γιατί οι επόμενες 2 εβδομάδες θα κυλίσουν με περισσότερο κρύο από τα φυσιολογικά επίπεδα ,ενώ από την Κυριακή και για αρκετές ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα για χιόνια και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα .Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Κυριακή ,όπου θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την ίδια ημέρα τα χιόνια φαίνεται να πολιορκούν την Εύβοια και τα βόρεια προάστια της Αττική και σε χαμηλά υψόμετρα. ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ότι η πρόγνωση για την Εύβοια και την Αττική παρουσιάζει μεγάλη ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ενδεχομένως να αλλάξει».

Καλήμερα σε όλους και καλό μήνα!Οπλιστείτε με υπομονή γιατι οι επόμενες 2 εβδομάδες θα κυλίσουν με περισσότερο κρύο από...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Wednesday, February 1, 2023


Πλησίασε τους -11 η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης 01/02

Παγετός σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 01/02 με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους -11 βαθμούς Κελσίου στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

kairosmeteo-xioniaathina



Ο καιρός με μια ματιά

-Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια έως την Πέμπτη - Την Παρασκευή πολλές βροχές και χιόνια σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας 

-Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα έως την Πέμπτη - Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και θα κυμανθεί κατά 4 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και από την Παρασκευή 8 μποφόρ, πιθανόν το Σάββατο και 9


Ο καιρός σήμερα

Σήμερα αναμένεται αίθριος γενικά καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και πιθανώς της Ανατολικής Στερεάς, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 11, στην Ήπειρο από -8 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -7 έως 11, στα Επτάνησα από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -1 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq6d3p2a5pj5)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες, από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον ένα) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βελτίωση το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά χιόνια και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq6d2g4h8b8x)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2023

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδήσεις σήμερα:

Παπακαλιάτης για Maestro: «Το καλό κερδίζει, μπορεί να αργεί αλλά κερδίζει»

Οι ΗΠΑ θα άρουν την εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης την 11η Μαΐου 


Πτώση Phantom F-4: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης