Ο Παντελής Καψής συζητά με τον Ανδρέα Κούρκουλα: Τι ενώνει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη;
Ο γνωστός αρχιτέκτονας, που είναι και πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης για το νέο αρχαιολογικό μουσείο, μιλά για το κέντρο, τις γειτονιές και την «παραξενιά» των προαστίων
«Κάποτε πιστεύαμε ότι για να σωθεί η Αθήνα έπρεπε να γίνει ένας σεισμός, ώστε να κτιστεί από την αρχή» λέει στον Παντελή Καψή ο καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, Ανδρέας Κούρκουλας.
«Δεν είχαμε καταλάβει την αναμεικτικότητα των οικοδομικών τετραγώνων που ξορκίζαμε» τονίζει ακόμη, ενώ ξεκαθαρίζει: «Δεν υπήρχε άλλη θέση για το Μέτρό από την πλατεία Εξαρχείων».
Μιλά για το πάθημα της Αγίας Παρασκευής που δεν έγινε μάθημα και λέει ακόμη: «Οι ουρανοξύστες εξασφαλίζουν έδαφος. Παλιομοδίτικη η άποψη για συγκέντρωση των υπουργείων σε έναν χώρο χωρίς άλλες χρήσεις».
Τι συμβαίνει με τον τουρισμό στην Αθήνα και τις τιμές των ακινήτων, σε μία συζήτηση που διαρκεί 29:23.
Η επένδυση στον σύγχρονο χώρο εργασίας ξεκινά με μια απόφαση: να αντιμετωπιστεί το εργασιακό περιβάλλον ως αυτό που πραγματικά είναι, ένα κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής της επιχείρησης. Η ΔΡΟΜΕΑΣ προσφέρει ακριβώς αυτό.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Ο σύγχρονος maritime professional διαχειρίζεται υπερσύγχρονα πλοία, διεθνή πληρώματα και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Ποια εκπαίδευση σε προετοιμάζει πραγματικά για αυτόν τον κόσμο;