Ουκρανία: Ματωμένος φάκελος έφτασε το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Ουκρανία: Ματωμένος φάκελος έφτασε το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Την πληροφορία έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο - Στη Διεύθυνση Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ο φάκελος

presveia_oukranias_arthro
Ένας ματωμένος φάκελος έφτασε σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο. Κατά πληροφορίες, η Κρατική Ασφάλεια παρέλαβε τον φάκελο και τον έστειλε στη Διεύθυνση Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ ίδιες πηγές αναφέρουν περιελάμβανε αίματα από κάποιο ζώο.

«Το πρωί έφτασε ένα αιματοβαμμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Η διεύθυνση του αποστολέα είναι η ίδια όπως και στους υπόλοιπους φακέλους που έφτασαν προηγουμένως σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία: η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Tesla στη γερμανική πόλη Sindelfingen. Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει ερευνητικές ενέργειες», έγραψε ο Νικολένκο.





Ο Νικολένκο πρόσθεσε ότι η ουκρανική πλευρά αναμένει επίσης επιτάχυνση της έρευνας από τους Γερμανούς αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε ότι έχουν ήδη καταγραφεί συνολικά 33 περιπτώσεις απειλών σε 17 χώρες: 1 απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, 2 αναφορές για νάρκες, 1 περίπτωση βανδαλισμού, 1 περίπτωση γραπτής απειλής και 28 αιματοβαμμένα πακέτα.

«Όπως είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, όσο σκληρά και αν προσπαθούν οι εχθροί να εκφοβίσουν την ουκρανική διπλωματία, δεν θα τα καταφέρουν. Εργαζόμαστε για τη νίκη», τόνισε ο Νικολένκο.

Θυμίζεται πως στις 30 Νοεμβρίου, σημειώθηκε έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Ο διοικητής της πρεσβείας της Ουκρανίας τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι δεν τραυματίστηκαν. Μετά από αυτό, αιματοβαμμένα πακέτα που περιείχαν μάτια ζώων άρχισαν να φτάνουν στις ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεσμεύεται η περιουσία της Καϊλή στην Ελλάδα - Είχε εταιρεία real estate με τον σύζυγο

Μητσοτάκης: Παραλάβαμε 121 άθλιες εγκαταστάσεις - Σήμερα λειτουργούν 31 οργανωμένοι χώροι για μετανάστες

Κυνηγητό e-αποδείξεων για έκπτωση φόρου έως 2.300 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης