Μια βραδιά στο γευστικότατο Mexha

Μια βραδιά στο γευστικότατο Mexha

Αρώματα από τσίλι, κόλιαντρο και λάιμ, υπέροχα κοκτέιλς και η πιο νόστιμη και ανάλαφρη μεξικάνικη κουζίνα που μπορείς να φανταστείς στο πολύχρωμο gastrobar στο Μαρούσι.

mexha1

Sponsored Content

Όταν η Αγγελική Πανταλέων, ο Χάρης Βέντης και η Αφροδίτη Βέντη, μια παρέα με μεγάλη αγάπη στη μεξικάνικη κουζίνα αποφάσισαν να φτιάξουν το Mexha ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν: ένα μαγαζί με urban chic στοιχεία, απουσία φολκλόρ, χαρούμενη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα και με γεύσεις της αυθεντικής κουζίνας του Μεξικό με μεσογειακές πινελιές. Αφού λοιπόν ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη,το Λονδίνο, και τη Μαδρίτη, μέχρι την Κοπεγχάγη, δοκιμάζοντας τη νέα μεξικάνικη κουζίνα σε gastrobar, εστιατόρια και τακερίες, κατέληγαν στο Μαρούσι, στην γειτονιά της Αγίου Κωνσταντίνου και έφτιαξαν αυτό που ονειρεύτηκαν: έναν φωτεινό χώρο γεμάτο χρώματα, μοντέρνο design, με ανοιχτή κουζίνα με πάσο για να βλέπεις τι γίνεται στα τηγάνια και τους φούρνους και να ξεσηκώνεσαι από τις μυρωδιές. Δηλαδή, ελαφριά κουζίνα με χαρακτήρα, έξυπνες ιδέες, και καθόλου φολκλόρ.

005_copy

mix1
Κλείσιμο


Χειροποήτα, ελαφρά και νόστιμα
Πήγαμε εκεί ένα βράδυ του Νοεμβρίου και μείναμε ενθουσιασμένοι από την ατμόσφαιρα, τα signature cocktails, και τις μοναδικές γεύσεις. Το μενού υπογράφει ο Χάρης Βέντης, ο οποίος με μια φράση περιγράφει τη φιλοσοφία της κουζίνας του: «όλα φρέσκα, τίποτα συσκευασμένο, σεβασμός στην πρώτη ύλη, απουσία ζωικού λίπους, εποχικότητα». Το ζητούμενο, όπως μάς είπε, είναι η μεστή αλλά ελαφριά γεύση, η οποία πράγματι παραμένει παρά τις πληθωρικές μερίδες. Όσο για τη διαχείριση των φρέσκων υλικών, οι πιπεριές που είναι η βάση για πολλές σάλτσες, αποξηραίνονται επιτόπου, τo γουακαμόλε γίνεται από φρέσκα αβοκάντο, τα τσορίθο φτιάχνονται στην κουζίνα του μαγαζιού, και βέβαια, οι σάλτσες είναι χειροποίητες.

135

Μιλάμε για αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα; Όχι, λέει η Αγγελική που μπαίνει στην κουβέντα κρατώντας στο χέρι μια Spicy Paloma, με τεκίλα και τσίλι. «Εμείς κάνουμε μία mexican inspired κουζίνα. Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα έχει γεύσεις που είναι ανοίκιες για τους περισσότερους Έλληνες. Κρατάμε τη βάση της μεξικάνικης κουζίνας και έχουμε κάνει το τσίλι προαιρετικό, ώστε όποιος θέλει να το προσθέτει και όποιος δεν το προτιμά να έχει διαφορετικές επιλογές. Το ζητούμενο είναι η ποιότητα και η νοστιμιά, χωρίς έτοιμες καυτερές σάλτσες, κονσέρβες ή κατεψυγμένες λύσεις».

cic2

Viva Mexico!
Ίδια είναι και η φιλοσοφία στα κοκτέιλς. Και εδώ όλα είναι homemade. Όσα περιέχει μια συνταγή φτιάχνονται στο παρασκευαστήριο του μπαρ, δεν υπάρχουν πουθενά κατεψυγμένοι πουρέδες φρούτων, έχουν αντικατασταθεί με infusions και αρωματικά έλαια, homemade σιρόπια και το γευστικό αποτέλεσμα συνοδεύει τέλεια το φαγητό. Οπωσδήποτε οι Margaritas και οι σανγκρίες παίζουν δυνατά αλλά δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε τα signature coctails του Mexha. Η βραδιά μας ξεκίνησε με Orange Boost Daiquiri με λευκό ρούμι και έλαια πορτοκαλιού, Heminway’s με spiced rum και homade grapefruit curd και συνεχίστηκε με Sinaloa, mezcal, αβοκάντο και bitters. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι όλα ταίριαξαν εξαιρετικά με τα πιάτα που δοκιμάσαμε.

014

Τι να δοκιμάσετε
Οπωσδήποτε Mexha’s Nachos, με τραγανά νάτσος, κλασικό Chili con Carne, χειροποίητη σάλτσα τυριού, γουακαμόλε και sour cream. Έπειτα, χορταστικά chimichanga με τραγανό κοτόπουλο Asado ή τρυφερό μοσχάρι Barbacoa.

136

Τα tacos φτιάχνονται από χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού και μπορείτε να διαλέξετε όποια fillings και σάλτσες θέλετε, περισσότερο ή λιγότερο καυτερές. Φυσικά, είναι όλες χειροποίητες, από επιλεγμένα φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς. Η dulcita με καπνιστή πάπρικα, και η chimexa με λάιμ, jalapeno και φρέσκο κόλιανδρο, είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς μαζί με τη σάλτσα τυριού αλλά μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη bruja, με καβουρδισμένο ηλιόσπορο και habanero chili. Εν ολίγοις, στη δημιουργία του πιάτου μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς αφού το μενού με τη δυνατότητα διαφορετικών ταιριασμάτων είναι σε μεγάλοι βαθμό διαδραστικό..

154_copy

Υπάρχουν και vegan επιλογές, όπως τα tacos με φακές, πιπεριές και μανιτάρια, που όμως θα σου αρέσουν πολύ ακόμη και αν δεν είσαι vegan. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι σαλάτες, όπως η Spicy Green, με χειροποίητο τσορίθο, iceberg, λόλα και spicy mayo dressing, και η Chicken Avocado με crispy φιλέτο κοτόπουλο και κόκκινα φασόλια. Αν πεινάτε αρκετά, ένα καλοψημένο Chicken Fajitas με τορτίγιες, ή ένα ζουμερό Steak fajitas, από μοσχαράκι γάλακτος θα σας ενθουσιάσουν.

Στο τέλος, για να κλείσει γλυκά η βραδιά, τσούρος με λιωμένη σοκολάτα και ένα δροσερό cocktail Frida, είναι ότι πρέπει!

Mexha:Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 216 0017188

mexha__249_of_254_


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης