Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 57χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του σε ζαχαροπλαστείο

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 57χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του σε ζαχαροπλαστείο

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί τον Δεκέμβριο του 2021

dolofonia-thessaloniki
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος δράστης που τον Δεκέμβριο του 2021 σκότωσε τη σύζυγό του πυροβολώντας την με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα σε ζαχαροπλαστείο, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον 4 χρόνια και έξι μήνες για οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωριστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το έγκλημα τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, 13 Δεκεμβρίου, την ώρα που η άτυχη 55χρονη βγήκε από το σπίτι της και έπεσε πάνω στον καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνο που φαίνεται ότι της έχει στήσει καρτέρι και την περίμενε απέξω για τρεις ολόκληρες ώρες. Η γυναίκα φοβήθηκε για τη ζωή της, αφού στο παρελθόν την είχε χτυπήσει και την είχε απειλήσει πολλές φορές. Ξεκίνησε να τρέχει και μπήκε μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο για να γλιτώσει και ασφάλισε την πόρτα. Τότε ο δράστης την πυροβόλησε με την καραμπίνα πισώπλατα και μόλις η 55χρονη έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος, εκείνος όπλισε ξανά το όπλο και την πυροβόλησε ακόμη δύο φορές.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

Αρχικά υπήρχαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το πρόσωπο που έφερε το όπλο έμοιαζε με γυναίκα. Το μακρύ πανωφόρι και η κουκούλα που φορούσε ο 57χρονος, σε συνδυασμό με τον αδύνατο σωματότυπό του, παραπλάνησαν τους μάρτυρες, ωστόσο όσο οι έρευνες της αστυνομίας προχωρούσαν το σενάριο περί γυναίκας-δράστιδος ανατράπηκε.

"Μου είπε ότι δεν είναι δικά μου τα παιδιά και θολωσα"

Στην απολογία του ο 57χρονος καθ' ομολογίαν δράστης, ανέφερε ότι με την πρώην σύζυγό του ήταν ζευγάρι 35χρονια, είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά, με τα τέσσερα να είναι εν ζωή και βρίσκονταν σε διάσταση από το 2017. Εκείνος δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον χωρισμό τους και έκανε συνεχώς προσπάθειες για να ξανά είναι μαζί. Την ζήλευε παθολογικά και τα πράγματα ξέφυγαν όταν η γυναίκα αποφάσισε να προχωρήσει τη ζωή της και σύναψε ερωτικό δεσμό με έναν άλλον άντρα.

"Αγαπούσα τη γυναίκα μου, δεν ήθελα να την σκοτώσω, αλλά να την φοβερησω. Μου είπε ότι δεν ήταν δικά μου τα παιδιά και τότε θολωσα. Πήγα στο φούρνο και μιλούσαμε. Μου είπε ότι έχει άλλον άντρα και ζήτησε να φύγω. Την πυροβόλησα στα πόδια, δεν ήθελα να τη σκοτώσω", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δράστης κατά τη διάρκεια της απολογία του, ενώ ισχυρίστηκε ότι την συνάντησε τυχαία εκείνο το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, πριν πάρει την απόφαση να της αφαιρέσει τη ζωή, την είχε απειλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την απόρριψη και ότι η πρώην σύζυγός του συνέχισε τη ζωή της.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος ο οποίος διέμενε σε συνοικισμό Ρομά, στα Τρίκαλα, έμαθε από φιλικό του πρόσωπο τη διεύθυνση κατοικίας της 55χρονης και προμηθεύτηκε από συγγενικό του πρόσωπο την καραμπίνα. Το δικαστήριο έκρινε ότι είχε σχεδιάσει πως θα την σκοτώσει αφού πήγε έξω από το σπίτι της με την καραμπίνα και την περίμενε για τρεις ολόκληρες ώρες να βγει έξω.

Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης