Λιμενικό Σώμα: Σε ελληνική περιοχή έρευνας οι διασωθέντες νότια της Ρόδου – Δείτε βίντεο

Λιμενικό Σώμα: Σε ελληνική περιοχή έρευνας οι διασωθέντες νότια της Ρόδου – Δείτε βίντεο

Απάντηση  σε ισχυρισμούς της τουρκικής ακτοφυλακής ότι ήταν εντός  δικής τους περιοχής - Εικόνες από την επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια της Ρόδου

limeniko
Οι 27 άνδρες που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κω, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών νότια της Ρόδου, ήταν σε περιοχή έρευνας και διάσωσης αποκλειστικά και μόνο ελληνικής, τονίζει το Λιμενικό.

Απαντώντας σε ισχυρισμούς της τουρκικής ακτοφυλακής, οι ελληνικές αρχές τονίζουν ότι οι 27 άνδρες διασώθηκαν σε επιχείρηση που συντόνισε το ΕΚΣΕΔ σε περιοχή έρευνας και διάσωσης αποκλειστικά και μόνο ελληνικής. Κατόπιν περισυνελέγησαν από τάνκερ κατόπιν εντολών από τις ελληνικές αρχές και παραδόθηκαν σε σκάφος του Λιμενικού από όπου οδηγήθηκαν στην Κω.

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζονται τα εξής: Απογευματινές ώρες σήμερα, το Δ/Ξ πλοίο ελληνικής σημαίας κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας ν. Κω, από όπου οι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (άνδρες) παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε σχετικό βίντεο:

22 08 10 Έρευνα Διάσωση 38ΝΜ Ν Ρόδου

Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί σώα συνολικά 29 άτομα, όλοι άνδρες: δύο μεταφέρθηκαν από ελικόπτερο super puma στην Κάρπαθο και 27 από ένα ελληνόκτητο τάνκερ στην Κω. Οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 60 με 80 άτομα.

Τον πλήρη έλεγχο και τη δικαιοδοσία του περισταστικού έχει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και τα παραπλέοντα πλοία δεν ανταποκρίθηκαν σε οδηγίες από δύο τουρκικές ακταιωρούς που έχουν φθάσει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που επέβαιναν στη βάρκα είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος βρέθηκε χθες βράδυ σε δυσχερή θέση.

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων στην περιοχή, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας.
Η Ελλάδα - όπως πάντα - σώζει ζωές στο Αιγαίο.»

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνικό: Πάνω από 1.900 σχέδια χρειάστηκαν για να λάβει άδεια ο σχεδόν 200 μέτρων ουρανοξύστης

Δήλωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του: Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί - Να σταλεί ο φάκελος στην Επιτροπή Διαφάνειας

Τζο Μπάιντεν: Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ξέχασε ότι έκανε χειραψία – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης