«7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν έχει καταφέρει να με βρει» λέει ο χάκερ που μπήκε στα προφίλ δημοσιογράφων στο Instagram

«7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν έχει καταφέρει να με βρει» λέει ο χάκερ που μπήκε στα προφίλ δημοσιογράφων στο Instagram

Δίνει και συμβουλές στα θύματα του o χάκερ«να αλλάξουν κωδικό στα email τους» διότι έτσι κατάφερε να χακάρει τους λογαριασμούς τους

hacker-arthro
Ένα από τα υποψήφια θύματα του χάκερ, ο δημοσιογράφος, Νίκος Μισίρης, τον οποίο ο επιτήδειος προσέγγισε αφού πρώτα είχε χακάρει τον λογαριασμό της δημοσιογράφου Κωνσταντίνας Κοκλοτάρα, είχε διάλογο μαζί του στο Instagram. Ο Νίκος Μισίρης προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει τον χακαρισμένο λογαριασμό στην συνάδελφο του και ο χάκερ τελικά συμφώνησε αν και παράλληλα, όπως θα διαβάσετε στα μηνύματα που αντάλλαξαν, προσπάθησε να κλέψει bitcoin, αποκτώντας πρόσβαση στο μειλ ενός άλλου χρήστη. Ο δημοσιογράφος τον προειδοποίησε ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και των καταγγελιών που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον αναζητούν οι Αρχές. Ο χάκερ δεν έδειξε να πολυενδιαφέρεται, λέγοντας μάλιστα ότι η Δίωξη τον ψάχνει εδώ και επτά χρόνια και δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει. Έδωσε δε και συμβουλές στα θύματα του, να αλλάζουν κωδικό στα μέιλ τους διότι έτσι κατάφερε να εισχωρήσει στους λογαριασμούς τους.

Στην ερώτηση του Νίκου Μισίρη, αν κατάφερε να αποσπάσει τα bitcoin, ο επιτήδειος απάντησε όχι, γιατί έπρεπε να περιμένει 48 ώρες, να αλλάξει έναν κωδικό και να το ρισκάρει, αφού ο κανόνας που ακολουθεί για να μην γίνει αντιληπτός, είναι να πετάει τις συσκευές που χρησιμοποιεί κάθε 24ωρες.

Επισημαίνεται ότι οι οι χάκερ ανοίγουν κανονικά διάλογο με τα υποψήφια θύματα τους και δεν στέλνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα. Προτού το κάνουν αντιγράφουν τον χαρακτήρα, δηλαδή τον τρόπο που απαντάει και απευθύνεται ο κάτοχος του λογαριασμού στο Instagram και αρχίζουν να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο.
IMG_2063
IMG_2062
IMG_2061
IMG_2060
IMG_2059

Έτσι αποκτούν άμεσα πρόσβαση και σε αλλα προφίλ, ενώ η πρόσβαση στον πραγματικό κάτοχο καθίσταται αδύνατη. Έπειτα επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Μπορείς να μου μεταφέρεις στον λογαριασμό 740€; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα βγάλω νέα κάρτα 760€. Σίγουρα αύριο...».

Κλείσιμο
Ένα άλλο μήνυμα που στέλνουν, είναι το παρακάτω: «Μπορείς να κάνεις μία μεταφορά 1.300 ευρώ σε έναν λογαριασμό; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα πάω τράπεζα 1.320 ευρώ. Σίγουρα αύριο πρωί που θα πάω να βγάλω νέα κάρτα».

Η αστυνομική συντάκτρια της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος όπως και η συνάδελφός της, Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. Σημειώνεται πως άλλο ένα θύμα των χάκερ είναι ο αστυνομικός συντάκτης του Alpha Δημήτρης Περγελής, όπως επίσης και ο μετεωρολόγος του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού Γιώργος Τσατραφύλλιας.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Άγιο Όρος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (βίντεο και φωτογραφίες)


«Έφυγε» ο 12χρονος Άρτσι - Αποσύνδεσαν τα μηχανήματα οι γιατροί


Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας, λέει ο Αρναούτογλου - Η πρόβλεψη για τις 15 Αυγούστου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης