Στο Συμβούλιο Εφετών οι τρεις κατηγορούμενοι για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Στο Συμβούλιο Εφετών οι τρεις κατηγορούμενοι για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Προς συμπαράσταση των τριών, έχουν συγκεντρωθεί στο Εφετείο περίπου 100 φίλοι και ομοϊδεάτες τους, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Κραυγή αγωνίας και για το ταμείο των εμπόρων
Στο Συμβούλιο Εφετών οι τρεις κατηγορούμενοι για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Παρουσία των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", Χριστόφορου Κορτέση, Σαράντου Νικητόπουλου και Ευάγγελου Σταθόπουλου, συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών που καλείται να κρίνει εκ νέου το θέμα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης τους.

Οι τρεις ζήτησαν -και έγινε δεκτό το αίτημα τους- την αυτοπρόσωπη εμφάνιση τους ενώπιον του Συμβουλίου, που συνεδριάζει μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο, βουλεύματός του με το οποίο οι τρεις κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν με όρους.Το ίδιο βούλευμα παρέτεινε την κράτηση των κατηγορουμένων Νίκου Μαζιώτη, της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα και του Κώστα Βουρνά.

Κλείσιμο

Το αναιρεθέν βούλευμα (807/2011) , έκρινε ότι δεν πρέπει να παραταθεί η προσωρινή κράτηση των Κορτέση, Σταθόπουλου και Νικητόπουλου, θεωρώντας πως δεν είναι ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι για την διάπραξη αδικημάτων.

Ο Άρειος Πάγος μετά από αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι.Τέντες, θεώρησε πως το επίμαχο σκέλος του βουλεύματος στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Έκρινε ότι δεν αιτιολογείται επαρκώς με συγκεκριμένα περιστατικά και γεγονότα, ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα αναπτύξουν εγκληματική δραστηριότητα και δεν θα επιχειρήσουν την διαφυγή τους.

Προς συμπαράσταση των τριών, έχουν συγκεντρωθεί στο Εφετείο περίπου 100 φίλοι και ομοϊδεάτες τους, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης