Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λογαριασμού ρεύματος με μια νέα υπηρεσία

Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λογαριασμού ρεύματος με μια νέα υπηρεσία

Δεν είναι επιστημονική φαντασία ούτε κάτι περίπλοκο. Είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία Smarthink που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας στους οικιακούς χρήστες, ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχουν επιλέξει.

smart1

Sponsored content

Πριν από μερικά χρόνια όταν οι επιστήμονες μιλούσαν για το σπίτι του μέλλοντος περιέγραφαν ένα περιβάλλον που θα κυριαρχούσε η αυτοματοποίηση, η διαχείριση ενέργειας, η εξοικονόμηση χρημάτων και πολλά ακόμη που έμοιαζαν ουτοπικά. Τώρα όμως, το 1ο Smart Home Οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, με τεχνητή νοημοσύνη, απευθύνεται σε όλους μας και είναι εδώ από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία Smarthink.

Το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας με τη Smarthink, αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας στους οικιακούς χρήστες, ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχουν επιλέξει για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, ανατρεπτική για τα τεχνολογικά δεδομένα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς, που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία οικοσυστημάτων Smart Homes και πρόκειται να προσφέρει άνεση, εξοικονόμηση, αυτοματοποίηση, ασφάλεια και ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας.

Smarthink_my energy mate


Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας δημιούργησε το Smarthink, επενδύοντας στην καινοτομία και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Περιλαμβάνει συσκευές που επιτρέπουν την μετατροπή κάθε σπιτιού σε «έξυπνο σπίτι», εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λογαριασμού ρεύματος η οποία -σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας φθάνει στο 19,8 % για μια 4μελή οικογένεια ή 15,3% για ένα ζευγάρι. Σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς, η απόσβεση του κόστους με τις τρέχουσες τιμές της ενέργειας γίνεται σε 8 μήνες για μια τετραμελή οικογένεια και 13 μήνες για τα μικρότερα νοικοκυριά.


Κλείσιμο
Εικονα1

Έξυπνο οικοσύστημα

Το starter kit μαζί με την εφαρμογή αποτελούν το απαραίτητο 1ο βήμα για το “έξυπνο οικοσύστημα”, ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί με πρόσθετες Smarthink συσκευές.

Το starter kit περιλαμβάνει τις βασικές συσκευές του έξυπνου σπιτιού (κεντρική μονάδα ελέγχου, θερμοστάτη, μετρητή κατανάλωσης ρεύματος και έξυπνος διακόπτης θερμοσίφωνα). Δηλαδή:

-Gateway. Είναι το κέντρο ελέγχου του Έξυπνου σπιτιού μας
-Μετρητής Κατανάλωσης Ρεύματος. Μας επιτρέπει να βλέπουμε την κατανάλωσή μας σε πραγματικό χρόνο, να εντοπίζουμε ποιες συσκευές καταναλώνουν περισσότερο και να έχουμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας.
-Έξυπνος Θερμοστάτης αφής. Ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού ή/και του νερού, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του ή από το κινητό μας.
-Έξυπνος Διακόπτης Θερμοσίφωνα. Ελέγχουμε τον θερμοσίφωνα ακόμα και όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού και βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωσή του για μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση.

Εικονα4


Με το Smarthink App μπορούμε:

-Να κάνουμε διαχείριση όλου του οικοσυστήματος και των συσκευών από το Smartphone μας
-Να έχουμε τη δυνατότητα ρύθμισης σεναρίων και κανόνων για κάθε στιγμή της μέρας και λήψη ειδοποιήσεων και προτάσεων για την δική μας άνεση και εξοικονόμηση
-Να παρακολουθούμε τη live κατανάλωση των μεμονωμένων συσκευών μας αλλά και της συνολικής κατανάλωσης του χώρου μας (τεχνολογία ΑΙ)
-Να πλοηγούμαστε εύκολα, με κατανοητές επεξηγήσεις και διαδραστικά γραφήματα κατανάλωσης
-Να προβλέπουμε τον μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος

Εικονα2


Υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης και απομακρυσμένης διαχείρισης (ΑΙ)

Η υπηρεσία Smarthink περιλαμβάνει ειδικούς αλγόριθμους, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής μελετούν τις συνήθειες του χρήστη, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής του (Θερμοκρασία, Φωτισμός) και καταλήγουν σε προσωποποιημένες δράσεις εξοικονόμησης χωρίς να επηρεάζουν τις συνήθειες και συνθήκες άνεσης του νοικοκυριού.

Οι αλγόριθμοι χρειάζονται δεδομένα μερικών εβδομάδων (4-6) για να αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως, ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυστήματος Smarthink, ενώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο σύστημα κατά βούληση.

KV_SMARTTHINK



Το κόστος
Κοστίζει 299,90 ευρώ (+60 ευρώ για την εγκατάσταση), ενώ το μηνιαίο πάγιο είναι 9,99 ευρώ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αγοράς πρόσθετων συσκευών (λάμπες, πρίζες κλπ) οι οποίες συνδέονται στην κεντρική μονάδα.

Πώς θα το αποκτήσουμε
1. Αγοράζουμε το πακέτο Online μέσα από το site smarthink.gr, ή τηλεφωνικά στο 181133
2. Ο τεχνικός κάνει την εγκατάσταση στον χώρο μας
3. Απολαμβάνουμε άμεσα τα οφέλη!

Η εφαρµογή Smarthink διατίθεται δωρεάν στο Apple App Store ή στο Google Play και μας περιμένει για να ανακαλύψουμε το Οικοσύστηµα Smarthink!

Το μέλλον της ενέργειας είναι ψηφιακό και σήμερα το φέρνει στην Ελλάδα το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης