Η φωτιά μπήκε στα Βατερά Λέσβου, κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις - Δείτε βίντεο

Η φωτιά μπήκε στα Βατερά Λέσβου, κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις - Δείτε βίντεο

Προηγήθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού - Τραυματίστηκε πυροσβέστης σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη - Ενισχύθηκαν τα εναέρια έπειτα από επικοινωνία του περιφερειάρχη με τον Χρήστο Στυλιανίδη 

pyrkagia-lesvos-1
Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που καεί από τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα πάνω στο βουνό, στη Ρογκάδα  και ένα μέσα στον οικισμό των Βατερών«Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ωστόσο σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο οικίες κι ένα αυτοκίνητο που έχουν καεί.

Νέες εικόνες από τη φωτιά στη Λέσβο


Η φωτιά καίει πλέον σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, αναδασωτεες από προηγούμενες φωτιές και με τραχεία βλάστηση, καθώς και σε οικιστικά οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί.

lesvos-fwtia-2
lesvos-fwtia-3
lesvos-fwtia-4
lesvos-fwtia-5


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmyi83t157l)
Κλείσιμο


Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ έπειτα από επικοινωνία του  με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή. 





Η περίπτωση κρίθηκε από την αρχή ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω τουισχυρού  ανέμου που πνέει στην περιοχή και έχει κατεβάσει τη φωτιά προς την παραλία. Την τελευταία ώρα έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8, δύο PZL, δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και τρία Air-Tractors από Αγχίαλο.  Παράλληλα, επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

fwtia-lesvos-3
fwtia-lesvos-2

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.






fotia_lesvos2



Λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία, έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολιχνίτο. Λεωφορεία των ΚΤΕΛ βρέθηκαν στο σημείο για να παραλάβουν κατοίκους και να τους απομακρύνουν. 



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmw3qv058rt)


vat1
vatera_0


Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι, λόγω εκτάκτων συνθηκών –πυρκαγιά- στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών στη Λέσβο, σε οδικό δίκτυο των περιοχών Αγιάσου – Πολιχνίτου – Βατερών, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.


Φωτογραφίες - Βίντεο: Kalloninews, Stonisi, Lesvosnews

Ειδήσεις σήμερα:

Φυσικό αέριο: Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος μετά το «ράλι» – Πότε ανακοινώνονται οι νέες χρεώσεις

Παγίδα θανάτου για την 41χρονη μητέρα στην Κεφαλονιά οι ζημιές στο οδικό δίκτυο από τους σεισμούς του 2014

Ξεκίνησε καύσωνας «διαρκείας» - Κυριακή και Δευτέρα οι πιο «καυτές» ημέρες, πού θα δούμε 40άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης