10 «Ράμπο» και 5 «Πουαρό» κάνουν... φύλλο και φτερό την Μύκονο

10 «Ράμπο» και 5 «Πουαρό» κάνουν... φύλλο και φτερό την Μύκονο

Εφθασαν στο νησί την περασμένη εβδομάδα με αποστολή να περιορίσουν τις κλοπές σε πολυτελή καταλύμματα και την παραβατικότητα που εξελίσσεται παράλληλα με την ξέφρενη διασκέδαση στο νησί - Η μεγάλη διάρρηξη των 800.000 ευρώ στη βίλα του Αιγύπτιου επιχειρηματία Καρίμ Ελ Σιάτι και της συζύγου του, πρώην Αγγέλου της Victoria’s Secret, Ανα Μπεατρίς Μπάρος

MYKONOS_NEO2
Δεκαπέντε «Ράμπο» έστειλε η ΕΛ.ΑΣ. στο νησί για να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στα μέλη των συμμοριών που έχουν κάνει άνω κάτω τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού με κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Την ίδια στιγμή, όμως, μια νέα μεγάλη διάρρηξη, η μεγαλύτερη έως τώρα από την αρχή της σεζόν με θύμα τον πάμπλουτο Αιγύπτιο επιχειρηματία Καρίμ Ελ Σιάτι, σύζυγο της Βραζιλιάνας σούπερ μόντελ Ανα Μπέατρις Μπάρος, με λεία κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, κάνει επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη να καθαρίσει η Μύκονος από τα κακοποιά στοιχεία που τη λυμαίνονται.

Από σήμερα και για τον επόμενο ενάμιση μήνα, μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου θα δώσουν μάχη για να παταχθεί το φαινόμενο των κλοπών και των ληστειών που έχει προκαλέσει μεγάλες πληγές στον τουρισμό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, δεδομένου ότι οι εύποροι τουρίστες που έρχονται στη Μύκονο είναι εκείνοι που μπαίνουν αυτόματα στο στόχαστρο των κακοποιών. Το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την ελλιπή αστυνομική δύναμη που είχε κατέβει φέτος στο κυκλαδίτικο νησί φαίνεται να βρίσκει τη λύση του μετά και τις συνεχείς εκκλήσεις του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, καθώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να σταλεί άμεσα ομάδα μάχιμων αστυνομικών που αποτελείται από 10 άτομα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και άλλους 5 αστυνομικούς με εμπειρία στα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, δηλαδή ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.
f3_5132349
Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα περιπολούν με πολιτικά και συμβατικά οχήματα, με στόχο την πάταξη του εγκλήματος.

Τα μέλη της ΟΠΚΕ κατεβαίνουν με σκοπό να αναπτύξουν στο νησί ένα ισχυρό δίκτυο πληροφοριοδοτών που με βοήθεια και από τις κάμερες των καταστημάτων θα συλλέγει στοιχεία και ντοκουμέντα για τους κακοποιούς που κυκλοφορούν. Αυτοί οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, μπορούν να κινηθούν περνώντας απαρατήρητοι και δεν φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους διαρρήκτες, τους ληστές και τους μπράβους που έχουν πιάσει στασίδι στα φημισμένα beach restaurants και κλαμπ της Μυκόνου. Θα κυκλοφορούν με πολιτικά και θα χρησιμοποιούν συμβατικά οχήματα για να μη δίνουν στόχο. Διαθέτουν άλλωστε μεγάλη εμπειρία από τις μάχες κατά της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου έχουν περάσει χειροπέδες σε άγριους ληστές και εμπόρους ναρκωτικών.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η ομάδα της ΟΠΚΕ μαζί με έμπειρους συναδέλφους τους σε υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών θα καταφέρουν ισχυρό χτύπημα στο έγκλημα και θα επαναφέρουν την τάξη στο Νησί των Ανέμων. Μάλιστα ο δήμαρχος Μυκόνου προκειμένου να διευκολύνει τη διαμονή της ομάδας των αστυνομικών που έχει ήδη κατέβει στο νησί, τους παραχώρησε τον δημοτικό κοιτώνα που στεγάζεται στο πρώην ξενοδοχείο «Γκύζη», στα πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια του οποίου φιλοξενούνταν 25 εκπαιδευτικοί.

Ο δημοτικός κοιτώνας μένει άδειος το καλοκαίρι, οπότε η δημοτική αρχή αποφάσισε να τον παραχωρήσει στους αστυνομικούς για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της φιλοξενίας τους. Οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου φιλοξενούνται σε συγκρότημα ανακαινισμένων κατοικιών στην περιοχή Ανω Μερά που διαθέτει συνολικά 85 κρεβάτια. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου έχει μισθώσει το εν λόγω συγκρότημα από την εταιρεία Ξενοδοχεία Ζουγανέλη ΕΠΕ για τρία χρόνια, από το 2020 έως το 2023, με την προοπτική επέκτασης της συμφωνίας έως το 2026, αντί 57.500 ευρώ τον χρόνο, ώστε να παρέχεται δωρεάν στέγη σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες.
mykonos_frixos_f1_new286910071_4782394095198763_1344492334401772405_n
Οι ώρες που το γλέντι ανάβει στη Μύκονο είναι οι πλέον κατάλληλες για τους «ποντικούς» να τρυπώσουν στα πολυτελή καταλύματα του νησιού και να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο βρουν

Η μεγάλη κλοπή

Κλείσιμο
Οσο αποφασισμένη, όμως, είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να πατάξει την εγκληματικότητα, άλλο τόσο είναι και οι «ποντικοί» του νησιού. Οχι ότι δεν είχαμε πρόπερσι και πέρυσι κλοπές, ωστόσο, αφενός η ενισχυμένη αστυνομική δύναμη και αφετέρου η χαμηλή εισροή ξένων τουριστών αποτέλεσαν ανατρεπτικό παράγοντα για τη δράση των κακοποιών στοιχείων. Φέτος λοιπόν τα πράγματα είναι διαφορετικά και αυτό διαπιστώνεται από το βιβλίο συμβάντων της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας, όπου ένα από τα τελευταία ονόματα που φιλοξενήθηκαν ήταν κι αυτό του Αιγύπτιου επιχειρηματία, συζύγου της Βραζιλιάνας καλλονής Ανα Μπεατρίς Μπάρος.

Η οικογένεια Ελ Σιάτι δεν χρειάζεται συστάσεις στους διεθνείς επιχειρηματικούς κύκλους, αφού αποτελεί ισχυρή δύναμη στον χώρο του παγκόσμιου τουρισμού. Kατέχει την ταξιδιωτική εταιρεία Travco Group και κρουαζιερόπλοια, τη διεθνή αλυσίδα πεντάστερων ξενοδοχείων Jaz Hotels , περιουσία που μετριέται σε δισεκατομμύρια και, φυσικά, μια θέση στη λίστα του «Forbes» με τους κροίσους του πλανήτη. O γιος του Αιγύπτιου μεγιστάνα Χαμέντ Ελ Σιάτι συνεχίζει επάξια το επιχειρηματικό έργο του πατέρα του και λατρεύει τη χώρα μας, καθώς έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, της Ντόρας Θεοδώρου, Ελληνίδας της Αιγύπτου. Η οικογένεια Ελ Σιάτι διαθέτει μια εντυπωσιακή βίλα στο Αγράρι και εκεί ήταν που χτύπησαν οι «ποντικοί» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
f2__201408141356030_8898_ANA_BEATRIZ_KARIM_EL_CHIATY_1282014_2
Μέσα από την κρεβατοκάμαρα του Αιγύπτιου επιχειρηματία Καρίμ Ελ Σιάτι και της συζύγου του, πρώην «Αγγέλου» της Victoria’s Secret, Ανα Μπεατρίς Μπάρος, οι «ποντικοί» της Μυκόνου έκλεψαν κοσμηματα αξίας 618.500 ευρώ

Μια κινηματογραφική διάρρηξη που καταγράφηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος. Από το βιντεοσκοπημένο υλικό διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν δύο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και εισήλθαν στο εσωτερικό της βίλας από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα του Αιγύπτιου επιχειρηματία και της συζύγου του και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 618.500 ευρώ. Ωστόσο, δεν μπήκαν μόνο στην κρεβατοκάμαρα του ζεύγους αλλά και στις υπόλοιπες, γνωρίζοντας προφανώς ότι υπήρχαν και φιλοξενούμενοι στη βίλα της οικογένειας Ελ Σιάτι. Ενας διακεκριμένος Γάλλος γιατρός, ο γάμος του οποίου με στέλεχος της JP Morgan είχε γίνει θέμα στους «New York Times», κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές του νησιού ότι αφαιρέθηκαν από το δωμάτιό του στη βίλα των Ελ Σιάτι χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 103.900 ευρώ.

Μια άλλη φιλοξενούμενη, που τυγχάνει γνωστή εικαστικός στη Σουηδία, ανέφερε στους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφαλείας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου ότι εκλάπησαν από το δωμάτιό της χρυσαφικά συνολικής αξίας 7.500 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα αξίας 3.400 ευρώ, 200 ευρώ σε μετρητά, πιστωτικές κάρτες, αλλά και η ταυτότητά της. Θύμα των διαρρηκτών έπεσε και ένα τοπ μόντελ από τη Βραζιλία, επιστήθια φίλη της Μπάρος, η οποία κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι εκλάπησαν από το δωμάτιό της χρυσαφικά συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.
f4__4e83ed21-1431-4d60-807d-ddbf5a24ee90
Tο συγκρότημα κατοικιών στην Ανω Μερά που έχει ενοικιάσει ο Δήμος Μυκόνου αντί 57.500 ευρώ τον χρόνο, προκειμένου να φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί

Οι δύο Ιταλοβραζιλιάνες

Μια μέρα πριν το χτύπημα στη βίλα των Ελ Σιάτι, μέλη συμμορίας διαρρηκτών βρήκαν τον τρόπο να εισβάλουν σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Χονδρός Γκρεμός και συγκεκριμένα στο δωμάτιο με τον αριθμό 417, όπου διέμενε μια 31χρονη Ιταλίδα μόνιμη κάτοικος Σάο Πάολο με βραζιλιάνικο διαβατήριο μαζί με την 32χρονη Βραζιλιάνα φίλη της, επίσης κάτοικο Σάο Πάολο.

Αν και οι δυο γυναίκες φεύγοντας από το ξενοδοχείο το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής φρόντισαν να κλείσουν την μπαλκονόπορτα, οι δράστες την παραβίασαν με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα κατσαβίδι) και αφαίρεσαν από τον φοριαμό ασφαλείας χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, συνολικής αξίας 61.680 ευρώ, καθώς και το διαβατήριο της πρώτης κοπέλας.

Οι αστυνομικές αρχές ευελπιστούν ότι με την αύξηση των περιπολιών στις παραλίες και τα σοκάκια του νησιού από τους undercover αστυνομικούς και τη δημιουργία δικτύου πληροφοριοδοτών θα καταφέρουν να πλησιάσουν τους διαβόητους «ποντικούς» και να τους ξετρυπώσουν, περιορίζοντας το φαινόμενο των κλοπών που βασανίζει ντόπιους και τουρίστες. Το μόνο που μένει είναι να το δούμε στην πράξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης