Φωτιά στο Σχηματάρι: Στο μέτωπο οι Ρουμάνοι πυροσβέστες - Ελεγχόμενη η κατάσταση

Φωτιά στο Σχηματάρι: Στο μέτωπο οι Ρουμάνοι πυροσβέστες - Ελεγχόμενη η κατάσταση

Επικίνδυνο μίγμα οι ισχυροί άνεμοι με τη χαμηλή υγρασία, σύμφωνα με το Meteo -  Ελεγχόμενη η κατάσταση στη φωτιά που ξέσπασε κοντά στη Βρυσούλα Σχηματαρίου - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν  τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα

sximatari-arthro
Καλύτερη είναι η εικόνα τα τελευταία λεπτά για τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι στη Βρυσούλα Σχηματαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περιοριστεί οι τρεις διαφορετικές εστίες και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, αποτελούμενη από 106 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων Ρουμάνων πυροσβεστών. Ρίψεις πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες OTA. Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, κλιμακιο της ΔAEE μεταβαίνει στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λιβαδιάς – Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Η Hellenic Train ενημέρωσε το κοινό ότι αναμένονται καθυστερήσεις.


Στο μεταξύ, επισημαίνεται ότι το μήνυμα 112 αφορούσε σε προειδοποίηση για την αποφυγή μετακίνησης προς τα σημεία όπου μαίνεται η φωτιά και όχι την  απομάκρυνση των κατοίκων από τη Βρυσούλα, βορειοδυτικά από το Δήλεσι.
Κλείσιμο




Meteo: Επικίνδυνο μίγμα οι ισχυροί άνεμοι με τη χαμηλή υγρασία

Όπως αναμενόταν, ισχυροί άνεμοι και πολύ χαμηλή σχετική υγρασία σήμερα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο πυρομετεωρολογικά περιβάλλον. Στις αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας και στο Σερνικάκι Φωκίδας οι παρατηρήσεις από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν πολύ χαμηλή σχετική υγρασία της τάξης του 8 - 15 % και ανέμους στα 3 μποφόρ στην περιοχή της Φωκίδας και 4 bf στην περιοχή της Βοιωτίας.

xartis_foties


291137558_734069207907487_5668043084617610541_n_2
291497605_364019435682209_871600057807556925_n_2


«Η φωτιά ξεκίνησε λίγο έξω από το Δήλεσι για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού. Είναι στα όρια με την κατοικημένη περιοχή. Δεν βοηθάνε και οι άνεμοι καθόλου. Πιστεύω όμως ότι ίσως προλάβουμε τα χειρότερα διότι περιμένουμε κι άλλη πυροσβεστική δύναμη να έρθει. Περιμένουμε τρια ακόμα αεροπλάνα», είπε νωρίτερα ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας στο protothema.gr.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»

Με γροθιές στο πρόσωπο ξυλοκόπησε την 30χρονη ο 22χρονος σύντροφός της στο Νέο Φάληρο

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί στην άσφαλτο 15χρονη και 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης