Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Φωκίδα - Σηκώθηκαν πέντε αεροσκάφη

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Φωκίδα - Σηκώθηκαν πέντε αεροσκάφη

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Λάτα Ηλείας - Εκκενώθηκε προληπτικά η Μονή Προφήτη Ηλία, στη Φωκίδα - Η φωτιά ξεκίνησε στον Ελαιώνα της Άμφισσας με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί σημαντικά

fwtia-elikoptero-xr
Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας, ενώ σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε και στη Βάλμα Ηλείας, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μάλιστα, γύρω στις 6 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λάτα να εκκενώσουν προς Εφύρα.  



Στη Φωκίδα, η φωτιά ξέσπασε σε ελιές στον Ελαιώνα Άμφισσας και δεν απειλεί, για την ώρα τουλάχιστον, κατοικημένη περιοχή. Πραγματοποιήθηκε, στο μεταξύ, προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

fokida_fotia1


Κλείσιμο
Για την κατάσβεση, έχουν κινητοποιηθεί κι επιχειρούν 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 



Παράλληλα, σύμφωνα με το tvstar, έχουν κινητοποιηθεί κάτοικοι και παραγωγοί του μεγαλύτερου παραδοσιακού ελαιώνα των Βαλκανίων οι οποίοι καλλιεργούν κτήματα στην περιοχή.

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Αράχωβας Άμφισσας στο ύψος του Χρυσού.

Αναζωπύρωση στη Βάλμα Ηλείας, μήνυμα για εκκένωση του Λάτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις Πόρτες Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία, επηρεάζοντας τα χωριά Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και σήμερα να επιχειρούν, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ευνοούν τη δημιουργία νέων μικρών μετώπων σε σημεία που δεν έχουν καεί γύρω από τη Βάλμη.

ilialive.gr - Σοβαρή αναζωπύρωση στην πυρκαγιά της Πηνείας


Σύμφωνα με πληροφορίες, 
τα τελευταία λεπτά υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάτα Ηλείας.





Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cl6txrgt7m3l)



Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης επιχειρούν δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.



Ειδήσεις σήμερα:

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθήνας η Άννα Ροκοφύλλου

Στα 9.360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 23 θάνατοι και 102 διασωληνωμένοι

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης