Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην 26ης Οκτωβρίου - Οδηγούν σε μονόδρομο, σταθμεύουν παράνομα και αγνοούν σημάνσεις

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην 26ης Οκτωβρίου - Οδηγούν σε μονόδρομο, σταθμεύουν παράνομα και αγνοούν σημάνσεις

Ιδιαίτερα δύσκολο αποδεικνύεται για τους Θεσσαλονικείς ότι η κεντρική οδός που περνά μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, μετατράπηκε ξανά σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

26oktwvriou-thessaloniki3
Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια που οι οδηγοί είχαν συνηθίσει την 26ης Οκτωβρίου να λειτουργεί μόνο ως άνοδος, λόγω της κατασκευής του μετρό, και ως εκ τούτου είχαν τη δυνατότητα να κινούνται νόμιμα με τα οχήματά τους και στις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου – όταν αυτό επιτρεπόταν από τα σταθμευμένα - φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν στην αλλαγή που έγινε τις τελευταίες δύο ημέρες και θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός, ότι από τη Δευτέρα που αμφιδρομήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα από την οδό Μοναστηρίου έως την οδό Πολυτεχνείου και κάθε ρεύμα κυκλοφορίας διαθέτει πλέον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, έχουν σημειωθεί αρκετά μικροατυχήματα και δεκάδες παραβάσεις από οδηγούς που είτε αγνοούν τις αλλαγές, είτε σε γνώση τους παρανομούν για να αποφύγουν την κίνηση και «ανεβαίνουν» από τις αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη: Οδηγούν σε μονόδρομο, σταθμεύουν παράνομα και αγνοούν σημάνσεις (2)


Όπως φαίνεται στο χαρακτηριστικό βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ειδικά τις ώρες «αιχμής», επικρατεί σύγχυση και κυκλοφοριακό «κομφούζιο», καθώς πολλοί είναι και οι οδηγοί που έχοντας σκοπό να στρίψουν από την οδό Αισώπου για να αποφύγουν την κίνηση ή για να προσπεράσουν την «ουρά» προκειμένου να φτάσουν πιο γρήγορα στον σηματοδότη, κινούνται παράνομα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Θεσσαλονίκη: Οδηγούν σε μονόδρομο, σταθμεύουν παράνομα και αγνοούν σημάνσεις (1)


Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που παρά την απαραίτητη σήμανση που έχει τοποθετηθεί στην διασταύρωση της οδού Σαπφούς, στρίβουν παράνομα αριστερά αγνοώντας τη διπλή γραμμή στο οδόστρωμα, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλεί και το γεγονός πως τόσο στη δεξιά, όσο και στην αριστερή πλευρά της οδού 26ης Οκτωβρίου υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται αρκετές φορές η ομαλή κυκλοφορία.

Παράλληλα, οι οδηγοί βρίσκονται σε σύγχυση, καθώς δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν, αφού δεν μπορούν να περάσουν απέναντι στην οδό Λαγκαδά ούτε να «κατέβουν» στην 26ης Οκτωβρίου από την οδό Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και έλεγχοι της Τροχαίας

Κλείσιμο
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν πέρασε απαρατήρητη από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι από κοινού βρέθηκαν σήμερα στην 26ης Οκτωβρίου και βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν σταθμεύσει παράνομα, ενώ οι αστυνομικοί σε πολλές περιπτώσεις προχώρησαν σε συστάσεις.
thessaloniki__21__2
thessaloniki__19__2
thessaloniki__20__2


«Μετά από 15 χρόνια η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, έγινε διπλής κατευθύνσεως. Δυστυχώς οι οδηγοί, παρόλο που είναι κάτοχοι άδειας ικανότητας οδηγήσεως δεν πειθαρχούν στην σήμανση, η οποία είναι ξεκάθαρη και πρέπει να γνωρίζουν. Έχουμε εντοπίσει ότι μερικοί θεωρούν ότι η οδός είναι μονής κατεύθυνσης, άρα μετά την αμφιδρόμηση έχουμε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Αυτό το εντοπίσαμε γρήγορα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει τις απαραίτητες επεμβάσεις το πρωί της Τετάρτης», ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής.

thessaloniki__18__2
thessaloniki__22__2
thessaloniki__23__2

Ο ίδιος εξήγησε ότι από αύριο θα τοποθετηθούν πασαλάκια σε επίμαχα σημεία, προκειμένου οι οδηγοί να μη μπορούν να μπουν στο αντίθετο ρεύμα και πρόσθεσε ότι «από κοινού με την Τροχαία, σήμερα και καθημερινά θα βεβαιώνουμε παραβάσεις, θα υπάρχει πολύ ισχυρή και αυστηρή αστυνόμευση και ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να κάνουμε συστάσεις. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η λέξη «σύσταση» δεν υπάρχει και επί τόπου θα βεβαιώνονται παραβάσεις», ανέφερε ο κύριος Δαγκλής.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι πολίτες είχαν ενημερωθεί από τις προηγούμενες ημέρες για την αμφιδρόμηση της οδού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ενώ υπογράμμισε ότι με την τοποθέτηση των πασσάλων που θα γίνει σε κρίσιμα σημεία του δρόμου, θα αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δασκαλάκης: Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά

Δεκαήμερος καύσωνας με 40άρια και στην Αττική, τι προβλέπουν Καλλιάνος - Λαγουβάρδος

Στη γειτονιά γνώριζαν ότι η μάνα κρατούσε κλεισμένη την κόρη για 42 χρόνια! Τι ψάχνουν τώρα στη Λάρισα για την υπόθεση που θυμίζει «Κυνόδοντα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης