Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015

Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015

Μια γυναίκα βρέθηκε βαριά τραυματισμένη τον Αύγουστο του 2015 στους χώρους του ΑΠΘ - Το ενδιαφέρον στράφηκε σε άνδρα που διέμενε σαν άστεγος εκεί και μετά εξαφανίστηκε

APTH-MAIN
Ενα μπουκάλι με γάλα και ένα μπύρα που είχαν βρεθεί δίπλα σε μια ημιθανή γυναίκα, η οποία αργότερα έφυγε από τη ζωή, ήταν το «κλειδί» για την εξιχνίαση ενός εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από επτά χρόνια, στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο ύποπτος για την ανθρωποκτονία, αναφέρει το ρεπορτάζ του grtimes, διέφυγε στην Αλβανία αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιταλία. Τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε στην Ελλάδα για να δικαστεί.

Πώς συνέβη το έγκλημα

Το πρωί της 19ης Αυγούστου 2015 εντοπίστηκε μια γυναίκα 40χρονη αναίσθητη, μέσα σε λίμνη αίματος, μπροστά στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Το θύμα διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στις 9 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, λόγω των κακώσεων, χωρίς να ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον, οπότε δεν την εξέτασαν οι αστυνομικοί.

Ο ιατροδικαστής που την εξέτασε διαπίστωσε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα που προκλήθηκαν από μπουνιές και κλοτσιές. Στο μέτωπο της γυναίκας βρέθηκαν ίχνη από σόλες παπουτσιών που δείχνουν ότι κάποιος την πάτησε βίαια στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος. Η γυναίκα έφερε ουλές που μαρτυρούσαν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Δίπλα στο θύμα υπήρχε μια χάρτινη συσκευασία γάλακτος, ακόμη γεμάτη. Σε μικρή απόσταση βρέθηκε ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά αντικείμενα του θύματος και ένα μισογεμάτο γυάλινο μπουκάλι μπύρας. Τα αντικείμενα ήταν τοποθετημένα σε όρθια θέση πάνω σε πεζούλι και πολύ κοντά μεταξύ τους. Μέσα σε σακούλα σούπερ μάρκετ βρέθηκαν ένα ζευγάρι παπούτσια, έναν παντελόνι και ένα μπουφάν.

Κλείσιμο
Στο μπουκάλι της μπύρας βρέθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του 46χρονου (σήμερα) κατηγορούμενου, αλλά και βιολογικό υλικό του θύματος και ενός αγνώστου ατόμου. Γενετικό υλικό του θύματος βρέθηκε και στη συσκευασία του γάλακτος. Στα νύχια του θύματος βρέθηκε βιολογικό υλικό ενός διαφορετικού άγνωστου άνδρα (όχι αυτού στο μπουκάλι της μπύρας).

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος ήταν σεσημασμένος και είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, αλλοδαπών και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 από τις φυλακές Γρεβενών και από τότε παρουσιαζόταν στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας μέχρι τις 4 Αυγούστου 2015, λίγες μέρες πριν από το έγκλημα.

Διαπιστώθηκε ότι σύχναζε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σύμφωνα με μαρτυρίες των φυλάκων του πανεπιστημίου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διέμενε ως άστεγος σχεδόν καθημερινά. Ολοι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης του πανεπιστημίου, που απασχολούνταν στη φρούρηση της Πολυτεχνικής Σχολής, είπαν ότι μετά την ημερομηνία τέλεσης του εγκλήματος δεν ξαναείδαν τον κατηγορούμενο ούτε στο Πολυτεχνείο αλλά ούτε στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίου.

Μέσω της Interpol, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε εισέλθει παράνομα στην Αλβανία, το Σεπτέμβριο του 2015, και διέμενε στο χωριό απ’ όπου κατάγεται.

Μετά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις καταθέσεις μαρτύρων, στις 15 Φεβρουαρίου 2016 έγινε αναφορά του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του Αλβανού για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιταλία, ενώ εκδόθηκε στη χώρα μας για να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζει τον εκβιασμό ο Ερντογάν: Δεν μπορούμε να κάνουμε με Σουηδία και Φινλανδία το λάθος που κάναμε με την Ελλάδα

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον 14χρονο από τα Σεπόλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης