Εύοσμος: Εξιτήριο πήρε ο 17χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Πώς έγινε η παρεξήγηση

Εύοσμος: Εξιτήριο πήρε ο 17χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Πώς έγινε η παρεξήγηση

Ο ανήλικος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τα χτυπήματα των νεαρών Ρομά - Στο χρονικό της συμπλοκής αναφέρεται ο πατέρας του και ζητά να βρεθούν οι  δράστες της επίθεσης  - «Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για λάθος άνθρωπο»

b_b_astinomia1
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου, πήρε ο 17χρονος ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα νεαρών Ρομά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή του Ευόσμου. «Η αστυνομία και η δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους, για να σταλεί το μήνυμα ότι κανείς δεν θα μένει ατιμώρητος» αναφέρει ο πατέρας του 17χρονου στο GRTimes.gr

Μετά από σχεδόν δύο ημέρες νοσηλείας μετά την κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη και αφού υποβλήθηκε σε δύο αξονικές τομογραφίες για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιου αιματώματος στον εγκέφαλο, ο 17χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια τη Δευτέρα του Πάσχα, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση για 10 ημέρες και να αποφεύγει το έντονο φως, προκειμένου να επουλωθεί και το τραύμα στο ένα του μάτι,  με τον νεαρό να ηρεμεί πλέον στην ασφάλεια του σπιτιού του, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν και τα οποία σύμφωνα με τον πατέρα του, θα μπορούσαν να του είχαν στοιχίσει ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Χθες εξάλλου, μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά “παραλίγο, θα θρηνούσα Άλκη”, κάνοντας λόγο για χτυπήματα που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πατέρας του 17χρονου εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι ακόμη δεν ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του γιου του και της παρέας του, ενώ αναφέρεται στα περιστατικά των συμπλοκών, τόσο της Μεγάλης Παρασκευής στην πλατεία Ευόσμου, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεκίνησαν όλα, όσο και της Δευτέρας του Πάσχα, όταν και ο γιος του ήθελε απλά να βγει για λίγο βόλτα με τους φίλους του, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι του όταν και δέχτηκε την άγρια επίθεση.

Καταρχάς εξηγεί ότι ο γιος του συναναστρέφεται με μια παρέα 7-9 ατόμων, με τους περισσότερους από τους οποίους γνωρίζεται ήδη από το νηπιαγωγείο, ενώ όπως είπε, στην πλατεία Ευόσμου άρχισαν να βγαίνουν τώρα που μεγάλωσαν και εκτός από εκεί συχνάζουν σε μόλις ένα-δύο μέρη, ένα εκ των οποίων είναι πολύ κοντά στο σπίτι τους και στο οποίο δέχτηκαν την επίθεση την περασμένη Δευτέρα.

Η παρεξήγηση από την οποία ξεκίνησαν όλα

Κλείσιμο
«Πήγαν τη Μεγάλη Παρασκευή βόλτα και από ότι κατάλαβα δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση, μια εφηβική χαζομάρα, με έναν γνωστό τους από ένα σχολείο. Η παρεξήγηση λύθηκε αμέσως, αλλά ένας από τους Ρομά που ήταν εκεί κοντά, ενώ πλέον δεν υπήρχε πρόβλημα, ζήτησε τα «ρέστα» από έναν από την παρέα του γιου μου. Εκείνη τη στιγμή οι δύο πιάστηκαν στα χέρια – ένας εναντίον ενός – με τους άλλους από τις δύο παρέες να είναι γύρω γύρω. Ο γιος μου δεν κατάλαβε καλά καλά τι έγινε, έβλεπε σαστισμένος και «λυτρώθηκε» μόλις έφτασε η αστυνομία και το επεισόδιο έληξε, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους δύο που μάλωσαν» επισημαίνει ο πατέρας για τα γεγονότα της Μεγάλης Παρασκευής.

Όσον αφορά στο επεισόδιο της Δευτέρας, επισημαίνει ότι ο γιος του είχε βγει για να πάει στο σχολείο πολύ κοντά στο σπίτι, ακούγοντας τη συμβουλή του πατέρα του, να αποφεύγει την πλατεία, μέχρι το θέμα της Μεγάλης Παρασκευής να ξεχαστεί. Η παρέα του δεν ήταν η ίδια με αυτήν της Παρασκευής, καθώς κάποιοι έλλειπαν. Ωστόσο, η ομάδα των Ρομά αναζητώντας το άτομο που είχε εμπλακεί στο πρώτο επεισόδιο, τους εντόπισε και τους επιτέθηκε. Τρεις από τους επτά φίλους του 17χρονου κατάφεραν να το βάλουν στα πόδια, ενώ ο ίδιος που ήταν πρώτος-πρώτος, όταν έφτασε η ομάδα της επίθεσης, άρχισε να δέχεται βίαια χτυπήματα για αρκετά λεπτά, μέχρι που τελικά κατάλαβαν οι δράστες ότι δεν ήταν αυτός που αναζητούσαν. Στην αναμπουμπούλα που ακολούθησε και φεύγοντας οι δράστες, κάποιοι κατάφεραν να πιάσουν έναν από αυτούς, τον 17χρονο που τελικά συνελήφθη και να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Μόλις ο 17χρονος που ξυλοκοπήθηκε γύρισε στο σπίτι, γεμάτος αίματα, ο πατέρας του πήγε αρχικά στο σημείο της επίθεσης και στη συνέχεια στο Α.Τ Ευόσμου, στο οποίο όταν πήγε, συνάντησε τον 17χρονο που είχε συλληφθεί και σύμφωνα με τον ίδιο ο ανήλικος του είπε πως «δεν τον χτύπησα εγώ. Τον χτύπησαν άλλοι πέντε και ήταν λάθος». Εκεί μάλιστα όπως λέει ο πατέρας, ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον πείσει να αποσύρει τη μήνυση «γιατί όλα τα παιδιά δεν είναι “λουλούδια”, με τον πατέρα να του απαντά πως δεν πρόκειται να το κάνει, καθώς το παιδί του ήταν μέσα στα αίματα και πως δεν θέλει να φοβάται να βγει έξω από το σπίτι του.

Μετά την επίθεση, τρία από τα θύματα οδηγήθηκαν στο Παπανικολάου, με τα δύο παιδιά να κάνουν ράμματα, να δέχονται τις πρώτες βοήθειες και να αποχωρούν.

«Θέλω η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να τελειώσει όλο αυτό»

Ο πατέρας του 17χρονου αναφέρει στο GRTimes πως ενημερώθηκε από τον έναν από τους άλλους γονείς πως σκέφτεται να αποσύρει τη μήνυση που υπέβαλε, θέλοντας να δώσει τέλος στην υπόθεση. Διερωτάται όμως, κατά πόσο θα τελειώσουν όλα, αν το πρόβλημα με την παραβατικότητα και τη βία των ανηλίκων «μπει κάτω από το χαλάκι», αντί να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει.

«Που έπρεπε να πάνε αυτά τα παιδιά για να μη δώσουν κάποιο δικαίωμα; Να μείνουν στο μπαλκόνι; Να είναι κλειδωμένα στο σπίτι για να μην τα δείρουν; Πήγαν κάτω από το σπίτι στα 50 μέτρα» τονίζει ξεσπώντας, ζητώντας ασφάλεια και δικαιοσύνη και τίποτα άλλο.

«Εγώ θέλω να τελειώσει αυτό το πράγμα. Η μήνυση που έκανα, αναγκαστικά θα την υποστηρίξω και θα ήθελα η αστυνομία να κάνει πραγματικά τη δουλειά της. Να πάει να βρει τους δράστες. Να φανεί ότι ο νόμος μπορεί να τους βρει, έστω και αν αθωωθούν στη συνέχεια. Αφού τους βρει η αστυνομία, ο εισαγγελέας ξέρει τη δουλειά του και μπορεί να κρίνει. Από εκεί και πέρα κατάλαβαν οι συγκεκριμένοι ότι χτύπησαν το λάθος άτομο και πιστεύω ότι αυτό θα μας αφήσει από εδώ και πέρα ήσυχους. Εμείς δεν πιστεύουμε ούτε σε εκδίκηση, ούτε σε τίποτα άλλο ακραίο. Να τελειώσει αυτό, να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο» λέει ο πατέρας, επιμένοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επικρατήσει η ατιμωρησία που θα έστελνε και λάθος μηνύματα ανοχής προς τη βία.

Δηλώνει ακόμη ότι τρεις μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε ο γιος του και αφού έμαθε ότι και χθες το βράδυ σημειώθηκε νέα συμπλοκή ανηλίκων, δεν έχει καμία ενημέρωση από την αστυνομία, σχετικά με το αν εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι δράστες της επίθεσης, εκφράζοντας την απογοήτευση του για την εξέλιξη.

Καταλήγοντας τονίζει ότι όπως δεν πειράζει κανέναν το παιδί του, έτσι θέλει να μην το ξαναπειράξει κανείς και πως στην κατεύθυνση αποφυγής αντίστοιχων περιστατικών θα βοηθούσε τόσο η αύξηση της αστυνόμευσης, όσο και ο επαρκής φωτισμός σε πολλές περιοχές στα οποία αυτά σημειώνονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπήκαμε στη φάση του «ενεργειακού πολέμου» - Οι εκβιασμοί των Ρώσων και η απάντηση της Ευρώπης

Άγριο έγκλημα στη Ρόδο: Σκότωσε τον φίλο του, άλλαξε τα ματωμένα ρούχα, καθάρισε και κάλεσε το ΕΚΑΒ

Δεν είναι οξεία ηπατίτιδα το περιστατικό της 16χρονης στη Λάρισα, λέει το υπουργείο Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης