Κατέληξε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος - Ηταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ Covid

Κατέληξε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος - Ηταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ Covid

Νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό - Ηταν πλήρως, δηλαδή τριπλά, εμβολιασμένος αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη

kyriopoulos-0
Εχασε τη μάχη για την ζωή ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid.

H επιδείνωση της υγείας του καθηγητή Κυριόπουλου ήταν ραγδαίαΣύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής ο οποίος είχε μολυνθεί με κορωνοϊό και νοσούσε τα τελευταία δύο 24ωρα, διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου διαγνώστηκε η σοβαρή λοίμωξη και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του.  Από το Ιπποκράτειο διακομίστηκε στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό όπου υπήρχε διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ covid.

Παρά τον πλήρη (τριπλό) εμβολιασμό του, η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), οδήγησε τάχιστα σε πολύ σοβαρή λοίμωξη. Το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιάννης Κυριόπουλος κατέληξε. Ηταν 75 ετών.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ είχε εκλεγεί τέσσερις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε επίσης διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ιατρικός σύλλογος Αθηνών 

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους, για την απώλεια του επιστήμονα Γιάννη Κυριόπουλου, ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και απευθύνουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο κ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα σήμερα έχασε έναν εξαίρετο επιστήμονα, υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους που άφησε ως παρακαταθήκη ένα τεράστιο έργο. Υπηρέτησε με συνέπεια το χώρο της υγείας, πρωτοστατώντας στη χάραξη των πολιτικών και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον ακαδημαϊκό χώρο και στον χώρο της υγείας. Αποχαιρετώ με θλίψη και βαθιά συγκίνηση τον προσωπικό μου φίλο και δάσκαλο και εκφράζω στην οικογένειά του, τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ειδήσεις σήμερα

Χάος στην Κίνα: Τα κρούσματα Covid καλπάζουν, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι Κινέζοι σε απόγνωση

Σοκ από τις καταγγελίες για χημικά στη Μαριούπολη – Tο ρωσικό σχέδιο για διχοτόμηση της χώρας

Οργή για τον Εμμανουήλ στο Survivor: «Η οικογένεια είναι άβατο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης