Αυτός είναι ο 22χρονος Ρουμάνος «μακρυχέρης» που έκλεβε κινητά θαμώνων καφετεριών σε Εξάρχεια, Κολωνάκι

Αυτός είναι ο 22χρονος Ρουμάνος «μακρυχέρης» που έκλεβε κινητά θαμώνων καφετεριών σε Εξάρχεια, Κολωνάκι

Πρόκειται για μέλος κυκλώματος «μακρυχέρηδων» που κινείται στη ζώνη του κέντρου και αρπάζει κινητά και πορτοφόλια ενώ προκειμένου να εξαφανίζουν τα ίχνη τους, μετά την αρπαγή, η λεία αλλάζει αμέσως 2-3 χέρια πριν καταλήξει στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας - Πώς πιάστηκε στο... δόκανο της ΕΛ.ΑΣ προτού αφεθεί και πάλι ελεύθερος

roymanos-makrixeris
Περιφερόταν στα καφέ του κέντρου της Αθήνας κρατώντας ένα χαρτόνι με την εικόνα του Χριστού και ένα κείμενο γραμμένο στα αραβικά (!) και ξεστομίζοντας ακατάληπτες αραβικές φράσεις, παρίστανε τον επαίτη για να «βουτάει» κινητά τηλέφωνα των πελατών. Όμως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων και της ΟΠΚΕ, μετά το τελευταίο «ξάφρισμά» του κατάφεραν σε λιγότερο απο 24ώρες να τον εντοπίσουν, να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, ο 22χρονος Ρουμάνος - μέλος συμμορίας «μακρυχέρηδων» που δραστηριοποιούνται στα στενά των Εξαρχείων και του Κολωνακίου, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός συνελήφθη δυο φορές και αφέθηκε ελεύθερος. Ειδικότερα, οδηγήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οπου καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος ενώ χθες Τετάρτη που οδηγήθηκε και πάλι στο Αυτόφωρο Μονομελές ορίστηκε τακτική δικασιμος και αφέθηκε ελεύθερος με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να δηλώνουν σίγουροι οτι θα ξανακυλήσει στην παρανομία.

Το iphone των 1000 ευρώ της φοιτήτριας

Το τελευταίο χτύπημα του Ρουμάνου μακρυχέρη πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ της Τρίτης. Ο 22χρονος, κρατώντας το χαρτόνι με τα αραβικά και την εικόνα του Χριστού, πλησίασε ενα τραπέζι σε καφετέρια της οδού Κωλέττη οπου έπιναν τον καφέ τους μια παρέα νεαρών φοιτητριών.

Μιλώντας αραβικά και παριστάνοντας τον επαίτη πήγε κοντά και χωρίς οι κοπέλες να το καταλάβουν άπλωσε το χέρι και ενθυλάκωσε το κινητό τηλέφωνο της μιας φοιτήτριας, ένα iphone 12 αξίας 1.000 ευρώ. Έπειτα έφυγε αθόρυβα και χάθηκε στα στενά της περιοχής. Οι κοπέλες μόλις αντελήφθησαν οτι έλειπε το κινητό, πήγαν στην Ασφάλεια Εξαρχείων, κατήγγειλαν την κλοπή και έδωσαν περιγραφή του δράστη.

Οι έμπειροι αξιωματικοί απο την περιγραφή και το modus operandi κατάλαβαν αμέσως οτι είχαν να κάνουν με παλιό γνώριμο των αρχών και γνωρίζοντας πού κινείται κατάφεραν -με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ- να τον εντοπίσουν πριν συμπληρωθούν 24 ώρες και να του περάσουν χειροπέδες. Πρόκειται για μέλος κυκλώματος «μακρυχέρηδων» που κινείται στη ζώνη του κέντρου και αρπάζει κινητά και πορτοφόλια ενώ προκειμένου να εξαφανίζουν τα ίχνη τους, μετά την αρπαγή, η λεία αλλάζει αμέσως 2-3 χερια πριν καταλήξει στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Financial Times «προειδοποιούν» για τον Πούτιν - Κερδίζει χρόνο στις συνομιλίες, όσο συγκεντρώνει στρατό

Στο Αυτόφωρο ο 67χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη

«Δεν ξέρουμε γιατί πήγε και την σκότωσε», λένε συγγενείς της Ειρήνης από την Τήλο που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης