Συνελήφθησαν δύο Βουλγάρες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Συνελήφθησαν δύο Βουλγάρες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Οι δύο αλλοδαπές  είχαν ρόλο «εισπράκτορα» στο κύκλωμα

Thessalia-apates
Ακόμη ένα βήμα προς την εξάρθρωση ενός από τα κυκλώματα που απατεώνων που δρουν στην Θεσσαλία τρομοκρατώντας ηλικιωμένους με υποτιθέμενα ατυχήματα συγγενών τους, έκανε η Ασφάλεια στη Λάρισα, όπου συνελήφθησαν δυο Βουλγάρες που είχαν ρόλο "εισπράκτορα" και εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι περιπτώσεις απάτης.

Οι δράστιδες εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 12.000 ευρώ, ένα πορτοφόλι που είχε μέσα 515 ευρώ, τραπεζικές και άλλες κάρτες, χειρόγραφες σημειώσεις, ένα tablet, ένα απόκομμα ηλεκτρονικής πληρωμής, μία κάρτα sim, ένα στέλεχος κάρτας sim και δύο κινητά. Από την έρευνα προέκυψε ότι ένας άγνωστος συνεργός τους είχε τηλεφωνήσει την περασμένη Παρασκευή και την Τρίτη σε τρεις ηλικιωμένους παριστάνοντας τον γιατρό και τους είχε πείσει ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους χρειάζονταν μεγάλα ποσά για να χειρουργηθούν μετά από τροχαίο.

Έτσι, οι δυο Βουλγάρες είχαν συναντηθεί με μία ηλικιωμένη στην πόλη της Καρδίτσας η οποία τους παρέδωσε 9.000 ευρώ, με έναν ηλικιωμένο που τους έδωσε 3.000 ευρώ σε υπαίθριο χώρο στη Λάρισα και με μια ακόμη ηλικιωμένη που έβαλε σε σακούλα 15.000 ευρώ και την πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στη Λάρισα!

Ήδη, την περασμένη Παρασκευή είχαν εξιχνιαστεί άλλες δυο περιπτώσεις απάτης που είχαν γίνει στις 5 και 7 Ιανουαρίου. Το πρώτο θύμα ήταν μια ηλικιωμένη η οποία δεν είχε χρήματα να δώσει αλλά οι απατεώνες «συμβιβάστηκαν» με τα κοσμήματά της! Έτσι, αφού συγκέντρωσε κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ σε μια σακούλα, την άφησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης κοντά στο σπίτι της στη Λάρισα, απ' όπου την παρέλαβαν οι δύο γυναίκες. Με τον ίδιο τρόπο ένας άλλος ηλικιωμένος πείστηκε να τοποθετήσει σε μια σακούλα 3.000 ευρώ και να τα αφήσει δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του, απ' όπου τα πήραν οι δυο αλλοδαπές.

Επιπλέον, η μια αλλοδαπή ηλικίας 54 χρόνων ταυτοποιήθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Βόλου ως αυτή που παρέλαβε ανήμερα των Θεοφανίων μια σακούλα με 2.000 ευρώ, την οποία άφησε σε έναν κάδο απορριμμάτων μακριά από το σπίτι της μια 76χρονη ακολουθώντας οδηγίες του υποτιθέμενου γιατρού.

Οι δυο Βουλγάρες θα οδηγηθούν διαδοχικά στους εισαγγελείς Πρωτοδικών Λάρισας, Καρδίτσας και Βόλου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και σε βάρος του άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και απάτες.






Ειδήσεις σήμερα:

«Στηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι, μην τα καταδικάζετε» λέει ο πάπας Φραγκίσκος στους γονείς

Μακελειό στην Ουκρανία: Στρατιώτης σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους πέντε

Κανονικά σήμερα Πέμπτη οι εμβολιασμοί για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης