Μηταράκης για μεταναστευτικό: Αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα και τις μεγάλες πόλεις

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα και τις μεγάλες πόλεις

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα, που έχει βιώσει, τα προηγούμενα έτη, αδιαφορία και εγκατάλειψη», είπε σε συνάντηση με τον Ιωάννη Μπρατάκο

mitarakis
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Μπρατάκο.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Μπρατάκο για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην διαχείριση του Μεταναστευτικού, αλλά και για τα απτά αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι «αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα, καθώς και τις μεγάλες πόλεις», συμπληρώνοντας πως «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα, που έχει βιώσει, τα προηγούμενα έτη, αδιαφορία και εγκατάλειψη».

mitarakis-mpratakos-564


Ενδεικτικά, ανέφερε πως «από 74.815 στα τέλη του 2014 οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων στο τέλος του 2019 αυξήθηκαν σε 105.935. Δηλαδή σε διάστημα πέντε ετών στον μόνιμο καταγεγραμμένο πληθυσμό της πρωτεύουσας προστέθηκαν 31.120 μετανάστες. Ενώ, πλέον, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά σε μείωση των θέσεων φιλοξενίας στην Αθήνα και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στοχεύει στον περαιτέρω περιορισμό των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμιο ψηφιακό όνειρο $2 δισ.: Η JP Morgan επενδύει στην ελληνική Viva Wallet

Τα αρχεία Στάλιν για τον εμφύλιο, ο Κουτσούμπας και ο καθηγητής... Παπαρατσένκο

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με ισχυρές βροχές και χιόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης