Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για την οικιστική ανάπτυξη «Voula Project»

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για την οικιστική ανάπτυξη «Voula Project»

Ο Δήμος είναι αντίθετος στην επένδυση των 135,9 εκ. ευρώ στην περιοχή του και προσέφυγε στο ΣτΕ - Ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου 

ste_1
Ο Δήμος Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή κατοικιών, κ.λπ. στην περιοχή «Εξοχή» του εν λόγω Δήμου.

Ειδικότερα, με την από 5.8.2021 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων εντάχθηκε στα επενδυτικά σχέδια το «VOULA PROJECT» του επενδυτικού φορέα «VHPH PROPERTIES Μονοπρόσωπη Α.Ε.», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με τον εν λόγω Δήμο, για έργο οικιστικής –τουριστικής ανάπτυξης, σε έκταση 71.000 τ.μ. μέσα στην πολεοδομική ενότητα «Εξοχή» στην οποία προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, κ.λπ.

Ο Δήμος Β.Β.Β. υποστηρίζει ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής από την επίμαχη επένδυση, η οποία θα επιφέρει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.

Παραβιάζει, ακόμη, τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς το επίμαχο επενδυτικό έργο έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της «Εξοχής», σημειώνει ο Δήμος Β.Β.Β.

Παράλληλα, ο επίμαχος Δήμος, επισημαίνει ότι η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής εκδόθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 4608/2019, καθώς δεν συνιστά στρατηγική επένδυση το σχέδιο «VOULA PROJECT», ούτε μπορεί να υπαχθεί στην έννοια της στρατηγικής επένδυσης, καθώς επιχειρείται η οικιστική ανάπτυξη μιας ήδη οργανωμένης οικιστικά και πολεοδομικά περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή το επενδυτικό σχέδιο δεν δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα οικονομικής δραστηριότητας, αλλά ούτε συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ούτε όμως το επίμαχο επενδυτικό σχέδιο εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, κάτι που το καθιστά αντίθετο στις διατάξεις του νόμου 4277/2014.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, το επενδυτικό αυτό σχέδιο είναι αντίθετο στο ρυθμιστικό χαρακτήρα της περιοχής, ο οποίος είναι αποκλειστικά της κατοικίας, κάτι που επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής «Εξοχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα: Δείτε αναλυτικά

Πρώην σύντροφος Παναγιωτόπουλου: Ήταν πιεστικός, ήθελε να κάνουμε όλα τα ακραία που έβλεπε στις πορνοταινίες

Κέλι ΛεΜπροκ: Η «Γυναικάρα με τα Κόκκινα» αποκαλύπτει γιατί εγκατέλειψε το Χόλιγουντ πριν 25 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης