Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για την πανδημία ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανάφερε πως το 55% του πληθυσμού βρίσκεται στο έλεος του κορωνοϊού και τόνισε πως το ποσοστό αυτό προκύπτει από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το 5-7% πλήρως εμβολιασμένων με ασθενές ανοσοποιητικό και το 10-15% των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους και χρειάζονται την τρίτη δόση.
«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο καθηγητής.
Πότε ο κορωνοϊός θα γίνει απλή γρίπη
Ότι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική γρίπη ακόμα και μέσα στον επόμενο χρόνο, εφόσον εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί, εκτίμησε ο Αχιλλέας Γραβάνης. Σε αυτή την περίπτωση είπε πως «Θα μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι, χωρίς προβλήματα ».
Επεσήμανε επίσης ότι η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερης δύναμης και εμβέλειας σε σχέση με εκείνη που προσφέρει το εμβόλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι την «επιλέξουν» θα πληρώσουν το τίμημα ενώ κάποιοι θα χάσουν και τη ζωή τους. «Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.