Ανδρέας Κατσανιώτης από τη Βόρειο Ήπειρο: «Μπροστά μας τα βουνά που πολέμησαν οι Ήρωες του '40»
Παρευρέθηκε στις τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες
UPD:
Στην Αλβανία βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Κατσανιώτης θα συμμετάσχει στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), στο στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας και στο ιστορικό στρατιωτικό κοιμητήριο Βουλιαρατών, απευθύνοντας χαιρετισμό και καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
"Περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας", ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. "Μπροστά μας τα βουνά που πολέμησαν οι Ήρωες του '40 κρατώντας την ελληνική σημαία. Σηκώνοντας την Πατρίδα μας λιγο ψηλότερα. Εκεί που γράφτηκαν ορισμένες απο τις πιο ένδοξες σελίδεςτου Έπους".
Ανήμερα της ένδοξης 28ης Οκτωβρίου, ημέρας με ιδιαίτερο συμβολισμό για το Έθνος, βρίσκομαι στην Κλεισούρα, στα χώματα που πολέμησαν οι πρόγονοι μας. Με συγκίνηση & δέος υποκλίνομαι, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον @PrimeministerGR. Ζήτω η #28ηΟκτωβρίου 1940!🇬🇷 pic.twitter.com/1grHp9w9Kb
"Μεταβαίνω στα στρατιωτικά κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαράτων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και για τις επίσημες Τελετές Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων (1940-1941)".
Οι τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.