Καταδίωξη στο Πέραμα: «Σημαδέψαμε λάστιχα και κινητήρα» λένε οι αστυνομικοί

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Σημαδέψαμε λάστιχα και κινητήρα» λένε οι αστυνομικοί

Τι ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι επτά αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. - Έτρεχε με 140 και περνούσε με κόκκινα το λευκό Hyundai

perama-aytokinito-arthro
Η βαλλιστική εξέταση στους 38 κάλυκες και σε όσες βολίδες βρέθηκαν στην οδό Ελπίδος, θα ταυτοποιήσει ποιος αστυνομικός έριξε πόσες σφαίρες και προς ποια κατεύθυνση τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής σε ανηφορικό δρόμο του Περάματος.

Στις καταθέσεις τους και οι επτά αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, υποστήριξαν πως ο οδηγός του λευκου Hyundai, «κούμπωσε» την όπισθεν και έφυγε με φόρα προς τα πίσω όχι μόνο για να διαφύγει αλλά και για να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Ουσιαστικά, λένε, έκανε ελιγμούς για να εμβολίσει τις μοτοσικλέτες και τους ένστολους και όχι για να διαφύγει προς την οδό Φριξου.

Υποχρεώθηκαν δε, να πυροβολήσουν για να ακινητοποιήσουν το όχημα και, όπως λένε, δεν σημάδευαν άτομα, άλλα τα λάστιχα και τον κινητήρα. Ο ένας απο τους τρεις νεαρούς Ρομά, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγου και έφυγε χωρίς να δεχτεί σφαίρες, ενώ οι δυο βολίδες που χτύπησαν στο στήθος και την κοιλιά τον 20χρονο Γιάννη, προκάλεσαν διαμπερή τραύματα στο σώμα του και έτσι είναι δύσκολο, εφόσον δεν βρεθούν οι βολιδες που προκάλεσαν τα τραύματα, να διαπιστωθει απο ποια οπλα προέρχονται.

Σε ό,τι εχει να κάνει με την καταδίωξη, οι αστυνομικοί που πήραν μέρος σε αυτή επισημαίνουν πως το λευκό Hyundai περνούσε με κόκκινα, είχε αναπτύξει ταχύτητα που σε κάποια σημεία άγγιζε τα 140 χιλιομετρα την ώρα, ενώ οταν πλησίαζαν οι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έκανε επικίνδυνους ελιγμους για να τις χτυπήσει και να τις βγάλει εκτός δρόμου.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής, λένε οτι οι συνοδηγοί είχαν «κρεμάσει» τους ασυρμάτους στα αλεξίσφαιρα γιλέκα για να έχουν το ένα χέρι στο όπλο και με το άλλο να κρατιούνται για να μην πέσουν απο την ταχύτητα που είχαν αναπτύξει οι μηχανές, ενώ κανένας δεν φόραγε ακουστικό για να μπορεί να ακούει τι διαβίβαζε το κέντρο.

Όσο για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ που άκουσε το κέντρο που τους έλεγε να σταματήσει την καταδίωξη και απάντησε «ελήφθη», έμεινε πίσω παρακολουθώντας όμως το σκηνικό προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους που δεν είχαν ακούσει τις οδηγίες και συνέχιζαν να κυνηγούν το λευκό όχημα με τους τρεις Ρομά.

Κλείσιμο
Αύριο, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος, αναμένεται να παραδοθεί και ο 15χρονος Ρομά που διέφυγε, κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αναλυτες του Ανθρωποκτονιών, καθώς θα εχουν και τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης, αφου ο νεαρος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενω κατάθεση μέσα απο το Τζάνειο αναμενεται να δώσει και ο ανήλικος που τραυματίστηκε σοβαρα απο τον καταιγισμό πυρών στην οδο Ελπίδος.

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη χωρίς τέλος για το θάνατο της

Συνάντηση Μπάιντεν - Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Η Σχολή της Χάλκης, τα εμβόλια και το κλίμα

Επίθεση με βιτριόλι: Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων συνεχίζεται η δίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης