Χανιά: Μαθητές επαναλαμβάνουν την τάξη επειδή οι γονείς τους ήταν αρνητές της μάσκας και των self test

Χανιά: Μαθητές επαναλαμβάνουν την τάξη επειδή οι γονείς τους ήταν αρνητές της μάσκας και των self test

Τα παιδιά δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και έμειναν στην ίδια τάξη «με ευθύνη των γονέων τους» - Έκκληση από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας προς τους γονείς

sxoleio
Στην ίδια τάξη θα φοιτήσουν μαθητές στα Χανιά, καθώς οι γονείς τους αρνήθηκαν πέρυσι να τους υποβάλλουν σε self test ή να φορούν μάσκες. Ως εκ τούτου, τα παιδιά δεν παρακολούθησαν τα δια ζώσης μαθήματα και δεν κατάφεραν να προαχθούν στην επόμενη τάξη.

Σύμφωνα με το creta24.gr, το άνοιγμα των σχολείων ξεκίνησε φέτος ομαλά, με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να καταβάλουν προσπάθεια για να μείνουν ανοιχτά. Ωστόσο κάποιοι μαθητές αναγκάζονται να πληρώσουν τις συνέπειες των επιλογών των γονέων τους.


«Δυστυχώς από την προηγούμενη σχολική χρονιά υπάρχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων τα οποία δυστυχώς εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους και με ευθύνη των γονέων τους δεν είχαν την χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά. Έχουν χάσει την τάξη τους και βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επαναφοιτήσουν στην τάξη», διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κα Πόπη ΚασσωτάκηΨαρουδάκη συμπληρώνοντας πως «το επαναφοιτήσουν βέβαια είναι σχήμα λόγου αφού δεν έχουν φοιτήσει καθόλου πέρυσι».

«Απευθύνω έκκληση στους γονείς να καταλάβουν την μεγάλη σπουδαιότητα του γονεϊκού ρόλου στην τακτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Τους παρακαλώ να φροντίσουν όσο γίνεται από τη δική τους τη σκοπιά ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά τους το μέγιστο δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση. Είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην αγωγή, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του παιδιού η απομάκρυνσή του από το σχολείο», συμπλήρωσε η κα Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη.




Ειδήσεις σήμερα:

Στο Μαξίμου, παρουσία Μητσοτάκη, η πολιτογράφηση της Βερόνικα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο


Κίνα: Ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού


Λαμία: Πυροβολούσε με καραμπίνα τον... Θεό γιατί κόλλησε κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης