Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έλληνες πολίτες ορκίζονται η μητέρα του Βερόνικα και ο μικρός του αδερφός Άλεξ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έλληνες πολίτες ορκίζονται η μητέρα του Βερόνικα και ο μικρός του αδερφός Άλεξ

Ήδη ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν αποκτήσει τα δικά τους διαβατήρια, τα προηγούμενα χρόνια - Τα παιδιά γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο στην Ελλάδα και τιμούν τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό

5351498
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν  η Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούνμπο και ο Εμέκα Αντετοκούνμπο, όπου γίνεται η τελετή ορκωμοσίας τους καθώς πολιτογραφούνται τιμητικά Έλληνες πολίτες. Στην τελετή δίνει το παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, με ημερομηνία (9/9) ανακοίνωσε την πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών της Βερόνικα Αντετοκούνμπο και του βενιαμίν της οικογένειας, Άλεξ.  Ήδη ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν αποκτήσει τα δικά τους διαβατήρια, τα προηγούμενα χρόνια. Και οι τρεις τους γεννήθηκαν, μεγάλωσαν στην Ελλάδα και τιμούν τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό. Άλλωστε ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έγιναν οι πρώτοι Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν σε τελικό NBA και στο τέλος έγιναν πρωταθλητές.

«Έχουν συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Και συνεχίζει: «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ του ΙΩΣΗΦ, γεννηθείσα στις 7-4-1965 στη Νιγηρία (ΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΟΥΚΟΥ) και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ του ΤΣΑΡΛΣ γεννηθέντα στις 27-8-2001 στην Ελλάδα (Αθήνα)», αναφέρει χαρακτηριστικά η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το προεδρικό διάταγμα υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

fek






Ειδήσεις σήμερα:

AUKUS: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην Κίνα - Οι αντιδράσεις από Πεκίνο και Παρίσι

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση» δήλωσε η Ιωάννα

Τρίτη δόση: Πόσοι την έλαβαν το πρώτο 48ωρο - Τι ακολουθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης