Κορωνοϊός - Αμύνταιο: Επεισοδιακός αγιασμός σε σχολείο - «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;»

Κορωνοϊός - Αμύνταιο: Επεισοδιακός αγιασμός σε σχολείο - «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;»

Ξέσπασε ο ιερέας όταν η  Λυκειάρχης του ΓΕΛ Αμυνταίου  ζήτησε από τις μαθήτριες να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού - Δείτε βίντεο

papas_amyntaio
Παρά το γεγονός πως η πανδημία καλπάζει και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για το επιδημιολογικό αποτύπωμα που ενδέχεται να επιφέρει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ένας κληρικός στο Αμύνταιο τα έβαλε με εκπαιδευτικούς, κατά την τελετή του αγιασμού σε σχολείο, επειδή προέτρεψαν τα παιδιά να μη βγάζουν τη μάσκα όταν θα ασπαστούν τον σταυρό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Kozan.gr, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Επεισοδιακός ο αγιασμός στο ΓΕΛ Αμυνταίου


Την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, προκάλεσε η παρέμβαση και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τις μαθήτριες, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση παρουσίας του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου.

«Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;»

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρωτάει εμφανώς εκνευρισμένος ο ιεράρχης και συνεχίζει έξαλλος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

Και κατέληξε: «Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;»

Κλείσιμο
Πηγές: Eperiskopio, Kozan

Ειδήσεις σήμερα:

Προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα - Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Φορολοταρία: Αναμορφώνεται και θα μοιράζει έως και 50.000 ευρώ - Τι αλλάζει, ποιοι ευνοούνται

Mad Clip: Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο του τράπερ - «Με αυτά τα λάστιχα που έχω, θα φύγουμε σε καμιά στροφή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης