Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Ερύμανθο Αχαΐας - Εκκενώθηκε οικισμός

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Ερύμανθο Αχαΐας - Εκκενώθηκε οικισμός

Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στο χωριό Δροσιά, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά - Στη μάχη της κατάσβεσης Beriev και δύο Pezetel - Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Ελεκίστρα Αχαΐας: Εκκενώνεται το Σούλι

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

ΦΩΤΙΑ ΔΡΟΣΙΑ 28.07.2021



Οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το χωριό Δροσιά, εκκενώθηκε προληπτικά και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσιάς Δημήτρης Ζόρλας η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ανησυχητική, καθώς υπάρχουν φόβοι πως σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα θα απειληθεί εκ νέου το χωριό:

«Η φωτιά ξεκίνησε από εδώ τα δικά μας όρια. Είναι ακόμα σε εξέλιξη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν πραγματικά μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την κατάσταση. Πιστεύω πως κάτι θα γίνει και θα την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή το χωριό έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως με τον αέρα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η φωτιά βρίσκεται δεξιότερα από το χωριό πηγαίνει προς το βουνό. Ο κόσμος έχει φύγει από δω και βρίσκεται στο Κούμπερι. Δυστυχώς καίγεται μια καταπράσινη πλαγιά γεμάτη από έλατα και πουρνάρια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρής «οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας», ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Επί τόπου επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.









Ειδήσεις σήμερα: 
Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης