Δήμαρχος Μήλου στο protothema.gr: Δεν είναι στο «κόκκινο» το νησί - Ζητάμε απαντήσεις από την Πολιτική Προτασία

Δήμαρχος Μήλου στο protothema.gr: Δεν είναι στο «κόκκινο» το νησί - Ζητάμε απαντήσεις από την Πολιτική Προτασία

Διαψεύδει τις πληροφορίες ότι το νησί έχει ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων - «Διαμαρτυρήθηκα στην Πολιτική Προτασία αλλά δεν έλαβα απαντήσεις», εξηγεί

milos-diakopes-kalokairi

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε στο protothema.gr, ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης. Όπως είπε, ότι το νησί του κοκκινίζει το έμαθε από ρεπορτάζ, ενώ ζήτησε απο την Πολιτική Προστασία απαντήσεις, που όμως δεν του δόθηκαν.

Το νησί έχει αυτή τη στιγμή περίπου 15-20 χιλιάδες τουρίστες. Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του καλοκαιρίου είναι περίπου 19-20, δηλαδή 1 τοις χιλοίς, τόνισε ο κ. Μικέλης. Για τον λόγο αυτόν, ζήτησε από την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας απαντήσεις, από που προκύπτουν οι πληροφορίες αυτές και ποια είναι τα στατιστικά στοιχεία. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν έλαβε απάντηση. Το νησί, έχει δύο μικροβιολογικά κέντρα στα οποία γίνονται PCR τεστ.

Η εικόνα του νησιού πλήττεται πρόσθεσε ο κ. Μικέλης. Μαζί με τη δήμαρχο της Σίφνου, θα αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας. Επιπλέον, όταν ένα νησί των Κυκλάδων φημολογείται ότι «κοκκινίζει» από κρούσματα τότε οι τουρίστες μετακινούνται χρησιμοποιώντας self test και τα οποία είτε δεν δίνουν αξιόπιστο αποτέλεσμα είτε μπορεί να δηλώσει ο οποιοσδήποτε το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Χαρακτηριστικό στοιχείο, σύμφωνα με τον κ. Μικέλη, για την ευλαβική τήρηση των μέτρων στο νησί είναι πως στην περσινή τουριστική σεζόν η Μήλος κατέγραψε μόλις 7 κρούσματα.

milelis_milos_pinakio
Μανώλης Μικέλης, Δήμαρχος Μήλου



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Χαλκίδα κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Οι καπνοί έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης - Βίντεο και φωτογραφίες

Στη «μάχη» των εμβολιασμών και η Εκκλησία: «Υψηλή προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα» - «Εξωπραγματικές θεωρίες» τα μικροτσίπ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τσιτσιπάς: «Πρέπει να συνηθίσουμε την απουσία του κόσμου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης