Κυψέλη: Διαμαρτυρία κατοίκων κατά της κοπής δέντρων για τη δημιουργία προσχολικων δομών

Κυψέλη: Διαμαρτυρία κατοίκων κατά της κοπής δέντρων για τη δημιουργία προσχολικων δομών

Στο πλευρό των κατοίκων και η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Αγγελική Αδαμοπούλου

DSC_8557
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Κυψέλης ενάντια στην κοπής δέντρων με σκοπό τη δημιουργία προσχολικών δομών που εξήγγειλε ο Δήμος Αθηναίων

Ειδικότερα, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης , ενώ παρόντες στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και οι βουλευτές του ΜέΡΑ 25 Αγγελική Αδαμοπούλου και Κλέων Γρηγοριάδης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

DSC_8576
Ο Κλέων Γρηγοριάδης

DSC_8538
Η Αγγελική Αδαμοπούλου
DSC_8544
DSC_8558
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου


Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και χθες, ενώ ένας από τους βασικούς λόγους αντίδρασης των κατοίκων, όπως σημειώνουν και σε ανακοίνωσή τους, είναι ότι το εν λόγω πάρκο αποτελεί τον μοναδικό χώρο πρασίνου σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά

Δήλωση της βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Αγγελικής Αδαμοπούλου:

Δήλωση βουλευτή μερα25  διαμαρτυρία κατά της κοπής δέντρων για τη δημιουργία προσχολικων δομών


Αναλυτικά η ανακοίνωση των κατοίκων:

«Ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει κρυφά, με αδιαφάνεια και χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί όπως οφείλει με τους περίοικους, να τοποθετήσει τσίγκινα κοντέινερ στο καταπράσινο χώρο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη, όπου μέχρι πριν μια βδομάδα λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης των προσκόπων. Ανάμεσα σε πυκνές πολυκατοικίες είναι ο μόνος αδόμητος πράσινος χώρος για τη γειτονιά.

Η δημοτική αρχή του Μπακογιάννη εκκένωσε τον χώρο και έστειλε μπουλντόζα (Σάββατο 17/7) με στόχο την αποψίλωση μεγάλου μέρους των δέντρων του πάρκου , περίπου 24, ανάμεσα τους μερικά τεράστια δένδρα, για την τοποθέτηση των 6 κοντεινερ που προορίζονται να στεγάσουν 138 παιδιά του 6ου κοινοτικού διαμερίσματος για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Είχαν 5 χρόνια να ετοιμάσουν δομές προσχολικής αγωγής, τρία ο πρώην Δήμαρχος Καμίνης και δύο ο Μπακογιάννης αλλά δεν έκαναν τίποτα! Τώρα τρέχουν να αρπάξουν ελεύθερους χώρους και παρκάκια-ανάσα για τις γειτονιές, όπως στην Ιακωβάτων στα Πατήσια, να βάλουν κοντέινερ σε αυλές σχολείων, όπως στο 133 δημοτικό στην οδό Τροίας, στο 28ο δημοτικό στην Μουστοξύδη,στο 8ο Γυμνάσιο στη Νικοπόλεως, να αρπάξουν αίθουσες για άλλες χρήσεις σε άλλα σχολεία!

Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο αυτό βρίσκεται πάνω στο ρέμα της Κυψέλης που διασχίζει την περιοχή και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τέτοιο σκοπό. Επίσης το οικόπεδο αυτό παραχωρήθηκε με διαθήκη στον Δήμο Αθηναίων ώστε να το διαχειρίζεται και να το συντηρεί, υπό την προϋπόθεση να μην προβεί ποτέ στην ανοικοδόμηση οποιουδήποτε κτίσματος εντός των ορίων του, αφού επιθυμία του πρώην ιδιοκτήτη του ήταν αυτό να παραμείνει ελεύθερο για χρήση από τα παιδιά της περιοχής. Προσπάθεια οικοδόμησης του οικοπέδου είχε ξαναγίνει πριν χρόνια χωρίς αποτέλεσμα λόγο των αντιδράσεων των κατοίκων της γειτονιάς και των προσκόπων.

Ο Μπακογιάννης έχει να σπαταλάει λεφτά για τον Μεγάλο Περίπατο αλλά όχι για την στέγαση

της προσχολικής αγωγής σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές που να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Η παντελής απουσία μέριμνας των δημοτικών αρχών Καμίνη και Μπακογιάννη για την προσχολική αγωγή δεν καλύπτεται κόβοντας τα δέντρα του πάρκου μας. Ζούμε σε μια υπέρμετρα επιβαρυμένη αστική περιοχή και έχουμε ανάγκη το κάθε δέντρο.

• Χρειαζόμαστε περισσότερα δέντρα! Μην κόβετε τα δέντρα των πάρκων μας.

• Κανένα παιδί σε κοντέινερ! Αξιοπρεπή και ασφαλή σχολεία, όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

• Κανένας εργαζόμενος σε κοντέινερ! Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους όλους τους εργαζόμενους στις δομές προσχολικής αγωγής.

• Ο πράσινος χώρος της Φαέθοντος και Κρίσσης να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου για τα παιδιά και τους κατοίκους της γειτονιάς με σωστή και τακτική συντήρηση από τον Δήμο».
kipseli

Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών 
IMG_20210722_123551

Ειδήσεις σήμερα: 

Έρευνα: Τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα - Στα 30 ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Έκλεισε την μισή Ψαρρού το πλωτό παλάτι O’Pari - Νοικιάζεται για ένα εκατομμύριο ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης