Κορωνοϊός - Τζανάκης στο protothema.gr: 2.500 κρούσματα τις επόμενες 10 ημέρες - Ιερείς απειλούν πιστούς που θέλουν να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός - Τζανάκης στο protothema.gr: 2.500 κρούσματα τις επόμενες 10 ημέρες - Ιερείς απειλούν πιστούς που θέλουν να εμβολιαστούν

Αρνούνται την εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία - «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πλέον παντού ας μην κρυβόμαστε»

ermou-kosmos3
Με την Κρήτη να έχει χάσει πλέον την μάχη με τη μετάλλαξη Δέλτα και την υπόλοιπη Ελλάδα να παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί μακριά από το 4ο κύμα της πανδημίας, που έτσι κι αλλιώς αναμένεται από το Φθινόπωρο, ιερείς από ενορίες χωριών του Ηρακλείου και άλλων νομών αρνούνται την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία σε πιστούς που δηλώνουν έτοιμοι για να εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης Νίκος Τζανάκης δυστυχώς υπάρχουν ιερείς που χρησιμοποιούν την μετάληψη και την εξομολόγηση ως μέτρο πίεσης κατά του εμβολιασμού την ώρα που το ερχόμενο δεκαήμερο τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 2.500:

«Έχουμε πιστούς που μας καταγγέλλουν πως ιερείς από ενορίες κυρίως χωριών της Κρήτης τους απειλούν πως αν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δεν θα τους εξομολογούν και δεν θα τους μεταλαμβάνουν. Μιλάμε για μια απαράδεκτη κίνηση κατά του εμβολιασμού, την ώρα που η Εκκλησία είχε πάρει επίσημα θέση υπέρ των εμβολίων».

Σύμφωνα με τον γνωστό πνευμονολόγο η μετάλλαξη Δέλτα έχει εξαπλωθεί πλέον παντού: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πλέον παντού ας μην κρυβόμαστε. Μην ξεχνάμε ότι η γονιδιακή επιτήρηση που ανακοινώνεται είναι 15 ημέρες πίσω, που σημαίνει πως η προηγούμενη αφορούσε το διάστημα κοντά στις 15 με 20 Ιουνίου. Η ενημέρωση δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο γι αυτό και είναι ελλειμματική» αναφέρει και προσθέτει: «Από την επιδημιολογική συμπεριφορά της εξέλιξης των κρουσμάτων αυτή την εποχή φαίνεται ότι το στέλεχος Δέλτα είναι βασικός παράγοντας της εξέλιξης. Είναι προεξοφλημένο πως το επόμενο δεκαήμερο θα φτάσουμε τα 2.500 κρούσματα. Για την εξέλιξη αυτή ευθύνεται κατά βάση το στέλεχος Δέλτα και από την άλλη πως κανένας δεν τηρεί τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα βάση των οποίων έπρεπε να ανοίξουν, ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης. Εκεί είναι ο ένας πάνω στον άλλον γι' αυτό υπάρχει εκτεταμένη διασπορά στους νεαρούς θαμώνες, οι οποίοι μετά κάνουν ενδοοικογενειακή διασπορά στις μεγαλύτερες ηλικίες».

Ο εμβολιασμός η μόνη λύση δηλώνει ο Νίκος Τζανάκης: «Αν ένας νεαρός νοσήσει και επιστρέψει σπίτι του την ίδια μέρα μετέδωσε τη μετάλλαξη και στους οικείους του. Αν με τη βρετανική μετάλλαξη κολλούσαν δυο, με τη Δέλτα κολλούν τέσσερις. Στην Κρήτη έχει χαθεί το παιχνίδι και φοβάμαι και σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να προλάβουμε το Φθινόπωρο και να περιορίσουμε το 4ο κύμα σε διάρκεια. Για να μιλάμε αυτή την ώρα για 4ο κύμα θα πρέπει να επηρεαστούν και οι άλλοι δείκτες της πανδημίας, όπως οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι. Αν δούμε πως διπλασιαστούν οι δείκτες τότε θα μιλάμε για 4ο κύμα, αν όχι τότε θα έχουμε μια επιδημιολογική έξαρση των κρουσμάτων».



Ειδήσεις σήμερα

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ραντεβού για εμβολιασμό τις δύο τελευταίες μέρες

Εμβόλια mRNA: Μια σπάνια και ήπια επιπλοκή στους νέους, η μυοκαρδίτιδα

Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης