Χρυσηίδα Δημουλίδου: Η συγγραφέας που προκάλεσε σάλο «υπερασπιζόμενη» τον δολοφόνο της Καρολάιν

Χρυσηίδα Δημουλίδου: Η συγγραφέας που προκάλεσε σάλο «υπερασπιζόμενη» τον δολοφόνο της Καρολάιν

Η συγγραφέας των μπεστ σέλερ προκάλεσε όταν έγειρε προς το μέρος του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά – Από τις Σέρρες και την Ολυμπιακή έως τη συγγραφή βιβλίων

dimoulidou_1
Αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις ήρθε η Χρυσηίδα Δημουλίδου, όταν σε ανάρτησή της στο Facebook για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά αποφάσισε, ως άλλος δικαστής, ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είχε προμελέτη στο έγκλημά του, ενώ η Καρολάιν είχε μάλλον ευθύνες για τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια.

Χρήστες του twitter απευθύνθηκαν στον εκδοτικό της οίκο, ζητώντας να πάρει θέση για τα όσα υποστήριξε η συγγραφέας του. Πολλοί θεωρούν ότι οι όποιες αντιδράσεις θα περιοριστούν το πολύ σε επίπεδο συζήτησης ή επίπληξης, αφού η συγγραφέας θεωρείται πολύτιμη, λόγω του όγκου των πωλήσεων των βιβλίων της.

Πολυγραφότατη, η κυρία Δημουλίδου βρίσκεται ήδη στο 29ο βιβλίο της, μετά και την κυκλοφορία του βιβλίου «Το παιχνίδι του Νάνου», προφανώς με στόχο να κατακτήσει την κορυφή των ευπώλητων.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ SHOW… (κοινοποίηση ελεύθερη) Διαπιστώνω με λύπη μου πως το έγκλημα που...

Posted by Χρυσηίδα Δημουλίδου Chrysiida Dimoulidou writer on Saturday, June 19, 2021


Στο βιογραφικό της, στον εκδοτικό οίκο «Ψυχογιός», αναφέρεται ότι είναι «ακούραστη, αστείρευτη και αγιάτρευτα ερωτευμένη με την πένα» και «ζει πλέον για να γράφει». Η ακαταπόνητη ενασχόλησή της με το γράψιμο φαίνεται και στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, με πολυάριθμες αναρτήσεις και προβολή των βιβλίων της. Αν κρίνει κάποιος από τις αναδημοσιεύσεις, τα μυθιστορήματά της διαβάζονται περισσότερο από γυναικείο κοινό αν και η ίδια σε συνεντεύξεις της αρνείται τον χαρακτηρισμό της «ροζ» απόχρωσης στη θεματολογία και την προσέγγιση.

Κλείσιμο
Γεννημένη στις Σέρρες (το βιογραφικό της στη Wikipedia γράφει στις 24 Ιουλίου 1957), η κυρία Δημουλίδου ξεκίνησε την καριέρα της ως αεροσυνοδός στην τότε Ολυμπιακή Αεροπορία. Ταυτόχρονα, αναγράφει στο βιογραφικό της ότι συνεργάστηκε ως δημοσιογράφος με το περιοδικό Discomoda In, κάνοντας ρεπορτάζ σε όλο τον κόσμο.


Τα βιβλία της προέκυψαν αργότερα, με χρόνο ορόσημο το 1997, όταν είδε το πρώτο της βιβλίο να τυπώνεται από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Με το όνομα «Χρυσούλα Δημουλίδου», μέχρι το 2008 εξέδωσε 18 έργα
Η Χρυσηίδα Δημουλίδου στην Ελένη (22/06/16)



Το τελευταίο της συμβόλαιο αναφέρθηκε από κάποιους ως η πλέον «ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στον χώρο του ελληνικού βιβλίου». Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που υπογραμμίζουν ότι οι πωλήσεις δεν συνδέονται απαραίτητα με την ποιότητα.

Το Facebook, οι δημόσιες βιβλιοθήκες και ο καβγάς με τον Βαρθακούρη

Πέραν των βιβλίων, η κυρία Δημουλίδου κάνει αισθητή την παρουσία της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και κυρίως στο Facebook, μέσω του οποίου συνδιαλέγεται με τους φαν της.

Στο παρελθόν είχε διαμαρτυρηθεί εντονότατα για τις δανειστικές βιβλιοθήκες, στις οποίες είχε αρνηθεί να δώσει βιβλία. «Κάποιοι λοιπόν αναγνώστες, μου δηλώνουν με ιδιαίτερη μάλιστα υπερηφάνεια ότι δανείζονται όλα τα βιβλία μου από δανειστικές βιβλιοθήκες ή τα ανταλλάσουν γιατί δεν έχουν χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης» είχε γράψει, ενώ εξηγούσε ότι οι δανειστικές βιβλιοθήκες έμειναν κατάπληκτες γιατί δεν ήθελε να δώσει τα βιβλία της.

Αρχές δεκαετίας 1990. Σε διακοπές στην Πάρο, έτοιμη για νυκτερινή έξοδο και χορό μέχρι τελικής πτώσεως... ξέγνοιαστα χρόνια...

Posted by Χρυσηίδα Δημουλίδου Chrysiida Dimoulidou writer on Sunday, May 3, 2020


Για την ίδια ο ρόλος τους είναι σαφής: «Οι δανειστικές βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με σκοπό να δανείζουν βιβλία που έκαναν το κύκλο τους και πλέον μένουν στα αζήτητα» είχε γράψει στο Facebook, κατεβάζοντας στη συνέχεια την ανάρτησή της. 


Πρόσφατα ξεκίνησε μία κόντρα με τον Χάρη Βαρθακούρη, όταν η ίδια του άσκησε εντονότατη κριτική για το πώς συμπεριφέρεται στην συμπαρουσιάστρια σύζυγό του.

«Ο κύριος Βαρθακούρης ξεχνά ότι βρίσκεται ως παρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή και όχι σπίτι του και προσβάλλει συνεχώς την παρουσιάστρια και σύζυγό του γλυκύτατη Αντελίνα που προσπαθεί να σώσει ότι δεν σώζεται… και αυτό δεν τον τιμά ούτε αρέσει σε μας τις γυναίκες…ας προσέξει λίγο τους τρόπους του….», έγραψε η γνωστή συγγραφέας στο post της, προκαλώντας την αντίδραση του παρουσιαστή.




«Τίγκα στα ψεκαστικά ο ουρανός»

Αλησμόνητη θα μείνει σε πολλούς η ανάρτησή της για τους ψεκασμούς. Μέσω Facebook είχε αναπτύξει τη θεωρία ότι λόγω των μη ψεκασμών, το μπαλκόνι της δεν είναι σκονισμένη, η ίδια έχει περισσότερη ενέργεια και διάθεση και δεν έχει πονοκεφάλους. «Έχουν να μας ψεκάσουν πάνω από δύο μήνες». Μάλιστα, ζητά από τους διαδικτυακούς της φίλους να της πουν αν το πρόσεξαν, να το παρατηρήσουν και να κοιτάξουν τον ουρανό για να την ενημερώσουν!

Ωστόσο κάπως έτσι βάλθηκε να… κινητοποιήσει τους ψεκασμούς, με την επόμενη ημέρα να προβαίνει σε διαμαρτυρίες.

«Όχι αγάπες μου δεν έχουμε συννεφιά σήμερα, κανονικά έπρεπε να είχαμε υπέρλαμπρο ήλιο..μας ψεκάζουν από τα χαράματα που κακόχρονο νάχουν τα τέρατα». Και φυσικά προειδοποίησε άπαντες, ότι έπονται και χειρότερα: «Να δείτε σκόνη -ταχα μου από Αφρική- στα μπαλκόνια σας από αύριο...να δείτε κόπωση και πονοκεφάλους...και τσούξιμο στα μάτια»

Μήπως έχετε προσέξει πόσο όμορφος και καθαρός είναι τελευταία ο ουρανός και τι ωραία χρώματα που έχει? Προσέξατε πως...

Posted by Chrysiida Dimoulidou on Saturday, October 1, 2016



Όσο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά; Μάλλον θα εμμείνει, τόσο για να δικαιωθεί, επειδή όπως υποστηρίζει βρήκε τον δράστη πριν καν τον υποψιαστούν οι αστυνομικοί, όσο και για να «διαπραγματευτεί» το ειδεχθές του συγκεκριμένου εγκλήματος, που η ίδια δεν το βρήκε και τόσο ειδεχθές, αφού «πρόκειται για πνιγμό με μαξιλάρι, ούτε καν στραγγαλισμό».





Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Δεν με άφηναν ούτε να φτιάχνω τα νύχια μου και τα μαλλιά μου για ένα χρόνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης