Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Νισύρου τα ξημερώματα: Συνεχίζεται η φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Νισύρου τα ξημερώματα: Συνεχίζεται η φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:14, ξημερώματα Τρίτης μεταξύ της Νισύρου και της Τήλου - Ακολούθησαν οκτώ ασθενείς μετασεισμικές δονήσεις, 3,4 έως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι τις 11:00 το πρωί της Τρίτης

SEISMOSTORA-seismosnisiros
Ανησυχία προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:14 μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη 22/6), στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων, νότια της Νισύρου.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας  εκτιμά ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και επισημαίνει ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα στην περιοχή που έγινε η δόνηση καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα.

Ακολούθησαν επτά ασθενείς μετασεισμικές δονήσεις,  3,4 έως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ άλλη μια σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 11:06 το πρωί της Τρίτης.


SEISMOSTORA-seismosnisiros-seismostilos


Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ότι πρόκειται για μια σεισμική δόνηση στο «τρίγωνο» μεταξύ της Νισύρου και της Τήλου.

«Πρόκειται για μια συνέχιση της σεισμικής ακολουθίας της περιοχής», τόνισε ο κύριος Λέκκας, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ωστόσο είναι βέβαιοι σε μεγάλο ποσοστό. «Θεωρώ πως η ίδια περιοχή δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω, θεωρώ πως είμαστε στην περίοδο της απόσβεσης σιγά σιγά», είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεοπτικές μεταγραφές: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο πιλότος - «Να σαπίσεις στην φυλακή δολοφόνε», του φώναζαν

Ξεκινά ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού: 40άρια από σήμερα στα ηπειρωτικά με καταιγίδες και χαλάζι - Χάρτες του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης